Büyükçekmece Meclisi Kavgalı Başladı, Yumruklar Konuştu!..

Büyükçekmece Meclisi Kavgalı Başladı, Yumruklar Konuştu!..
Büyükçekmece Belediye meclisinin yeni dönem toplantısı kavgalara sahne oldu.

 Yumrukların konuşulduğu kavgada Emniyet güçleri tarafları sakinleştirmek için yoğun çaba sarf ettiler. Büfelerinin kaldırılmasını öne sürün ve tepki gösteren bir grup ile Belediye Başkanı Akgün’ün tarafları ve yakınları arasında yaşanan gerilim yumruklaşmaya dönüştü. Kavgayı CHP Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin ve Ak Parti Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Recep Erol sakinleştirmeye çalıştılar.

Yumruklar Konuştu!..

11 Nisan 2014 Cuma günü Tüyap'ta  gerçekleşen meclis toplantısı sonunda Büyükçekmece Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hasan Akkuş ve Başkan Akgün’ün kardeşleri ile büfelerinin kaldırılmasına tepkili grup yumruk yumruğa bir birlerine girdiler. Uzun süren yumruklu ve küfürlü kavga sonucunda Emniyet yetkililer olaya karışanları gözaltına alarak Emniyete götürdüler. Kavgada Büyükçekmece Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hasan Akkuş da saldırıya uğradı. Aniden yumruk darbesi alan Akkuş’u bazı partililer ve meclis üyeleri sakinleştirmeye çalıştılar. Karşılıklı hakaret ve küfürler havada uçuşurken, Tüyap önü uzun trafik sıkışıklığı yaşanmasına neden oldu.

CHP'lilerin dediği oldu

Meclis toplantısında komisyon seçimleri yapıldı tüm komisyonlarda ise CHP üyelerinin istediği adaylar komisyonlarda yer aldılar. Yaklaşık 4 saat süren meclis toplantısının son gündem konusu ise Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün 2013 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Rapor Ak Partililerin ret oylarına karşı çoğunluğu elinde bulunduran CHPli meclis üyelerinin evet oyları ile kabul edildi. Kavgaya sebep olan ve tansiyonu yükselten etkenlerden birisi de faaliyet raporu hakkında söz isteyen Ak Parti meclis üyesi Av. Abdullah Erenoğlu ile Başkan Akgün arasında yaşanan söz verme tartışması idi.

ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELİKLERİ SEÇİLDİ

Tarık Erdoğan ve Ahmet Şahin’in katip olarak seçildiği Büyükçekmece Meclis Toplantısı’nda "5393 Sayılı Yasa’nın 19. Maddesi gereğince Meclis 1. ve 2. Başkan Vekili Hayretin Altınok ve Emre Sarısaltıkoğlu; 5393 Sayılı Yasa’nın 19. Maddesi gereğince meclis katiplerine (2 Asil 2 Yedek) Asil Emine Demirci, Önder Yüksel Eryiğit -Selda Gidiş, Haluk Helvacıoğlu (yedek); 5393 Sayılı Yasa’nın 33. Maddesi gereğince encümen üyesi seçimine Coşkun Tanış, Ersel Yazıcı,Önder Yüksel Eryiğit; Plan ve Bütçe Komisyonu Seçimi’ne Ahmet Şahin, Hüseyin Ekici, Dilek Tekin, Tamer Canbaz, Yadigar Bakacak; İmar Komisyonu Seçimine Ersel Yazıcı, Tarık Erdoğan, Muharrem Aziz Zengin, Rıdvan Yavuzbilge,Yadigar Bakacak; Ulaşım ve Trafik Komisyonuna Üye Seçimi’nde İbrahim Işık Haluk Helvacıoğlu, Ersel Yazıcı Tamer Cambaz, Hasan Bacıoğlu; Eğitim Kültür ve Sanat Komisyonu’na Üye Seçimine Emre Sarısaltıkoğlu, Cemal Kaya, Emine Demirci, Tamer Canbaz, Mehmet Aytekin; Hukuk Komisyonuna Hayrettin Altınok, Fahrettin Altıntaş, Muharrem Aziz Zengin, Rıdvan Yavuz Bilge, Yadigar Bakacak; Uluslararası İlişkiler Komisyonuna Üye Seçimine Coşkun Tanış, Selda Gidiş Uzkan, Mustafa Aydın, Recep Alparslan, Seher İlhan Yıldız; Gençlik ve Spor Komisyonuna Üye Seçimi Fahrettin Altıntaş, Dilek Tekin, Mustafa Aydın, Seher İlhan Yıldız , Mehmet Aytekin; Çevre ve Sağlık Komisyonuna Üye Seçimi’nde;Emine Demirci, Önder Yüksel Eryiğit,İbrahim Işık, Rıdvan Yavuz Bilge, Ahmet Küçük; Tarife Komisyonuna Üye Seçimine Ersel Yazıcı, Dilek Tekin, Haluk Helvacıoğlu,Tamer Canbaz, Hasan Bacıoğlu; Harita Komisyonuna Üye Seçimine Muharrem Aziz Zengin, Mustafa Aydın, Hüseyin İkici, Mehmet Aytekin, Ahmet Küçük; Büyükçekmece Belediyesi Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği’nde temsil etmek üzere meclis üyeleri arasında 3 asil 2 yedek üye seçimine; Emine Demirci, Selda Gidiş Uzkan, Emre Sarı Saltıkoğu (asil) Dilek Tekin,Haluk Helvacıoğlu(yedek); Trakya Belediyeler Birliği’nde Büyükçekmece Belediyesi’ni temsil etmek üzere meclis üyeleri arasında 2 asil 1 yedek üye seçimine; Coşkun Tanış, Cemal Kaya( asil)-İbrahim Işık(yedek); Tarihi Kentler Birliğinde Büyükçekmece Belediyesi’ni temsil etmek üzere 1 asil 1 yedek üye seçimine; Hayrettin Altınok( asil), Ahmet Şahin(yedek)” olarak oy çokluğuyla seçildi.

AYRINTILAR PAZARTESİ HABERDAR'DA...

SALİH MERT - HABERDAR ÖZEL HABER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum