Büyükçekmece’de 4 parti ortak büro açacak

Büyükçekmece’de 4 parti ortak büro açacak
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen CHP, MHP, BBP ve DP Büyükçekmece ilçe başkanları, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’le bir araya gelerek Seçim Koordinasyon Kurulu oluşturdu. Dört parti ortak bir seçim merkezi açm

Kurul 1. Koordinasyon Toplantısı’nı da gerçekleştirdi. Koordinasyon Toplantısı’na Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün dışında katılan ilçe başkanlarının isimleri şunlar:  CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak, MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Tuğba Küçükhan, BBP Büyükçekmece İlçe Başkanı Necati Kaya ve DP İlçe Başkanı Ömer Sert.  Seçim Koordinasyon Kurulu Başkanlığına ise, bütün ilçe başkanlarının mutabakatıyla Ayhan Bacınoğlu getirildi.

İlk toplantıya Başkan Dr. Akgün’ün ekibi dışında,  MHP İlçe Teşkilat Başkanı İ.Hakkı Öztürk, MHP Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Erciyes, BBP İlçe Sekreteri İrfan Bulut, BBP Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Kadircan, BBP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ö. Faruk Örnek ve Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Yalçın katıldı.

“Kaygı verici bir durum”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu Cumhurbaşkanlığı seçiminin diğer seçimlerden çok daha kritik olduğunu anlattı. Dr. Akgün şöyle konuştu:  “Mesele ülke meselesi olunca her şeyin üstündedir. Sizler bu ülkenin 4 önemli siyasi partisinin ilçe başkanlarısınız. Türkiye’nin geldiği durumu en iyi bilen kişilersiniz. Bu gidişat toplumun her kesiminde kaygı yaratmaktadır. Demokrasi, özgürlükler ve hukuk alanlarında yaşanan ihlallere her geçen gün yenileri ekleniyor. Türkiye, Genişletilmiş Ortadoğu Projesi’nin bir parçası haline getirildi. Bu durum bölünme riskini de beraberinde getirdi. Vatandaş ülkesinin bölünme tehdidi ile karşıya olduğunu düşünüyor. Bu kaygı verici bir durum. Bu açıdan cumhurbaşkanlığı seçimleri daha bir önem kazandı. Çok sayıda siyasi parti bir mutabakat sağlayarak, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek verme kararı aldı. Her siyasi partinin kendine göre bir potansiyeli var. Birlik ve beraberlik içinde hareket edin. Ortak kaygıları, endişelerinizi vatandaşa doğru anlatın. Bu potansiyel doğru kullanılır, bir hedef doğrultusunda harekete geçirilebilirse başarı kaçınılmazdır.”

“İhsanoğlu ilk turda seçilebilir”

CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak, Türkiye’de ilk defa çok farklı görüşleri benimsemiş siyasi partilerin ortak bir hedefte buluştuklarına dikkat çekerek şöyle konuştu: “12 yıldır Türkiye’nin nasıl yönetildiğini hepimiz yaşayarak gördük. Demokrasi, hukuk ve özgürlük alanlarında yaşanan zaaflar ülkede kaos yaratacak duruma geldi. Türkiye’nin göz göre bir rejim değişikliğine sürüklendiğine tanık oluyoruz. Ülkenin yeniden normalleşmesi için cumhurbaşkanlığı seçimleri önümüzdeki ilk fırsattır. CHP olarak bu süreci en iyi şekilde değerlendirerek, üzerimize düşenin fazlasını yapmaya hazırız. Sizlerle birlikte demokrasi kuralları çerçevesinde, başarılı bir kampanya süreci yürüteceğimize inancım tamdır. Bu süreci iyi değerlendirirsek ilk turda sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçileceğine inanıyoruz.”

 “Hakkımızı helal etmiyoruz”

MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Tuğba Küçükhan, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık görevinden istifa etmeden seçim kampanyasını sürdürmesinin antidemokratik bir tavır olduğunu öne sürerek şu şekilde konuştu: “Seçim kampanyasını devletin ve başbakanlığın imkanlarını kullanarak, bizlerin ödemiş olduğu vergilerle sürdürmektedir. Kendisine asla hakkımızı helal etmiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasında haksız bir rekabet yaratarak, orantısız güç kullanması aynı zamanda da antidemokratik bir uygulamadır. Amaçları ülkede bir sistem değişikliği yaratarak bölünmenin önünü açmaktır. MHP olarak tavrımız bellidir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kapı kapı gezerek milletimize gerçekleri anlatmak zorundayız.”

“ Bölünme tehdidi var”

BBP İlçe Başkanı Necati Kaya, Türkiye’nin içeriden ve dışarıdan bölünmek istediğini savunarak şunları söyledi: “Genel Başkanımız Sayın Muhsin Yazıcıoğlu, 2007 yılında yaptığı bir konuşmada bugün gelinen noktayı çok önceden görerek, Türkiye’yi uyarmıştı. Bugün ülkemizin Güneydoğu’sunda özerklik ilan edilmiştir. Her geçen gün bölünme tehdidi daha da büyüyor. Ülkenin yeniden eski huzuruna kavuşması,  bölünmeden kardeşçe yaşabilmesi için biz de cumhurbaşkanlığı seçimin önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Bu inançla elimizden gelenin çok daha fazlasını yapmalıyız.”

“Değerlerimize sahip çıkacağız”

DP İlçe Başkanı Ömer Sert, Demokrat Parti Teşkilatı olarak, cumhurbaşkanlığı seçimlerine büyük önem verdiklerinin altını çizerek şöyle konuştu: “Türkiye’nin vatan, bayrak, ezan ve Atatürk gibi vazgeçilemeyecek değerleri var. Maalesef AKP iktidarı döneminde bu değerlerimiz hiçe sayılarak, silinmek isteniyor. Bu durum bizleri çok üzmektedir. Olumsuz gidişata dur diyebilmek için, değerlerimize sahip çıkabilmek için, ülkenin dirlik ve beraberliğini yeniden tesis edebilmek için cumhurbaşkanlığı seçimi önemli bir fırsat. Gerekirse bugün itibaren hiç uyumadan, yemeden içmeden bir seferberlik ilan ederek çok çalışmalıyız. 10 Ağustos günü Recep Tayyip Erdoğan sandıktaki ilk yenilgisini alacak, Türkiye’nin önü açılacaktır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum