Büyükçekmece’de Büyük Festival

Büyükçekmece’de Büyük Festival
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ortadoğu ve Gazze de yaşanan drama dikkat çekmek için, 64 ülkenin katılacağı 15’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yılki ana temasını “barış” olarak belirlediklerini açıkladı. Dr.

1-9 Ağustos tarihlerinde 64 ülkeden 2 bine yakın sanat elçisinin katılımıyla gerçekleşecek olan festival başta Gazze olmak üzere dünyada akan kanın durması için farklı etkinliklere imza atacak.

UNESCO’ya bağlı CIOFF (Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi) tarafından 2010 ve 2011 yıllarında üst üste 2 kez dünyanın en iyi kültür sanat festivali unvanına layık görülen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yıl dünya barışı için çağrıda bulunacak.

“Akan kanlar dursun istiyoruz”

Konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, tüm dünyada büyük yankı uyandıran Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin ana sloganı “Sevgi birbirimize, barış hepimize”dir. 15 yıldır dünyanın dört bir yanından gelen on binin üstünde sanat elçisi ile tüm dünyaya sevgi ve barış mesajları verdik. Sanat hayatsa, kültürler hayatın rengidir. Ancak hayatın olmadığı, insanların bir hiç uğruna canını kaybettiği bir dönemde sanata ve kültüre daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Hemen yanı başımızdaki komşu ülkelerde yaşanan savaşlar artık dursun istiyoruz. Günahsız çocukların, masum sivillerin kanı akmasın istiyoruz. Bu açıdan 15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin ana temasını barış olarak belirledik” ifadesini kullandı.

“Sanat yoluyla şiddetin karşına dikileceğiz”

Başkan Dr. Akgün açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yurtta barış, dünyada barış” sözü bugün hala geçerliliğini korumaktadır. Dünyanın pek çok yerinde savaşlar ve acılar yaşanıyor. Yakın komşularımız Suriye, Irak ve Filistin’de masum insanlar öldürülüyor. Başta Ortadoğu olmak üzere dünya barışına bizim de katkımız olsun istedik. 64 ülkenin gözünün ve kulağının Büyükçekmece’de olacağı bir festival bu açıdan önemli bir fırsattı. Büyük filozof Jean Jacques Rousseau, “Sanat, şiddeti ortadan kaldırmalıdır, yalnız o yapabilir bunu…” demişti. Bizde dünyaca bilinen kültür ve sanat festivalimiz çerçevesinde düzenleyeceğimiz farklı etkinlikler ile dünya barışına dikkat çekerek, akan kanın durması için çağrı yapacağız. Sanat ve kültür yoluyla şiddetin karşısına dikileceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.