Büyükçekmeceli şehitler ölümsüzleştirilecek

Büyükçekmeceli şehitler ölümsüzleştirilecek
Büyükçekmece Belediyesi'nce Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü ansına yaptırılan "Çanakkale Destanı Anıtı"nın duvarlarına Büyükçekmeceli şehitlerin isimleri yazılarak, ölümsüzleştirilecek.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü anısına yaptırılan ve 24 Nisan tarihinde açılışı yapılacak olan Çanakkale Destanı Anıtı'nda  Büyükçekmeceli şehitlerin adının yazılacağını açıkladı.

17 Nisan'a kadar müracaat edilebilecek
Çanakkale Kara Savaşları'nın başladığı tarih olan 24 Nisan da görkemli bir törenle açılışı gerçekleştirilecek olan "Çanakkale Destanı Anıtı"nın duvarlarında Büyükçekmeceli şehitlerimizin isimlerini ölümsüzleştirmek istiyoruz" açıklamasını yapan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün;  "Dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olarak kabul edilen Çanakkale Zaferimizi gelecek nesillere de en doğru şekilde aktarmaya gayret ediyoruz. Zaferin 100. yıldönümü anısına Büyükçekmece'nin girişine yaptırdığımız "Çanakkale Destanı Anıtı"na şehitlerimizin adını yazacağız. Büyükçekmece'de ikamet eden ve ailesinde şehit mertebesine ulaşmış olan yakınları bulunanlar var ise belediyemize müracaat etsinler. Şehit olan yakınlarının isim ve belgelerini 17 Nisan tarihine kadar Büyükçekmece Belediye Başkanlığı'na iletmeleri durumunda, biz de şehitlerimizin adını anıta yazarak ölümsüzleştireceğiz" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.