Büyükçekmece’nin geleceği planlandı

Büyükçekmece’nin geleceği planlandı
Başkan Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleştirilen 2 günlük stratejik plan toplantısında Büyükçekmece Belediyesi’nin gelecek 5 yılının planlanmasına dair önemli kararlar alındı.

Kırklareli İğneada’da kampa giren Büyükçekmece Belediyesi yönetimi, uzmanlar, bilim insanları, çeşitli sektörlerden üst düzey yöneticilerin de katıldığı oturumlarda Büyükçekmece Belediyesi’nin 2015- 2019 yılları Sratejik Planı’nı hazırladı. Hazırlanan bu plan Büyükçekmece Belediyesi Ekim Meclisi’ne sunulacak ve orada görüşülerek son halini alacak.

Başkan Dr. Akgün, “12 yıldız Avrupa kenti ödülü sahibi olmamız, Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmemiz yetmez. Dünya kenti Büyükçekmece için tüm ekibimle, halkın desteği ile daha çok çalışacağız” dedi.

Çalışma 1 yıldır sürüyordu

Stratejik Plan hazırlığı için Başkan Dr. Hasan Akgün’ün talimatıyla bir yıl önce çalışmalara başlayan Büyükçekmece Belediyesi üst yönetimi, izlediği katılımcı belediyecilik anlayışı gereği, çok çeşitli kesimlerden görüşler aldı. Plan için Büyükçekmece muhtarları, üniversiteler, sanayici ve işadamları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları gibi kentteki bütün paydaşlardan görüşler istendi. Yoğun bir danışma, tartışma, değerlendirme ve hazırlık sürecinden sonra plan taslağı hazırlandı. Büyükçekmece belediyesi hizmet ve yatırımlarıyla ilgili var olan durumlar değerlendirildi, ulaşılması gereken yeni hedefler ortaya kondu.

Bütün bu çalışmalar Başkan Dr. Hasan Akgün başkanlığında İğneada kampında tek tek gözden geçirildi. Başkan Dr. Akgün başkanlığındaki bu toplantılarda Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, toplantıya dışarıdan davet edilen uzman kişiler, bilim insanları ve kamu ve özel sektörden üst düzey yöneticiler Büyükçekmece’nin geleceğini masaya yatırdı.

Büyükçekmece sağlık ve huzur kenti

Toplantılarda Büyükçekmece’de Başkan Dr. Hasan Akgün’ün geliştirdiği çağdaş şehircilik anlayışı ve standardının titizlikle korunması perspektifi kabul edildi. Büyükçekmece’nin hem yatırımlar ve altyapı hem de kültür ve eğitim alanlarında bu zamana kadar ulaştığı Avrupa standardını gelecekte daha da ileri taşıması kararlaştırıldı. Sağlıklı ve modern kentleşme konusunda Türkiye’de bir örnek oluşturan Büyükçekmece’nin bu özelliğini sürdürmesi ve insanların yaşam kalitesini daha da artıracak yatırımlar yapılmasına devam edilmesi karara bağlandı. Bu anlamda, halkın ekonomik refahına katkı yapacak yeni yatırımlara öncelik verilmesi kararlaştırıldı. “Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da huzurlu, sağlıklı ve modern bir Büyükçekmece” amacından taviz verilmeyeceği karar altına alındı.         

Büyükçekmece kültür ve eğitim kenti

Eğitimde, kültürde ve sanatta Türkiye seviyesinin çok üstünde olan Büyükçekmece Belediyesi’nin gelecekteki hedefinin dünya kenti seviyesine çıkmak olduğu belirtildi. Çağımızda kentlerin artık kültürel kimlikleriyle öne çıktığının vurgulandığı toplantıda, eğitim ve kültür yatırımlarına devam kararı alındı. Ülkemizin ve kentimizin dünyaya tanıtılmasında büyük öneme sahip Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali gibi başka festivallerin de başlatılmasına karar verildi.

Katılımcı ve şeffaf belediyecilik

Toplantı sonrası basına bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi:

“Esnafın bolluğunun ve bereketinin artması, halkımızın iş, aş ve eğitim imkânlarının çoğalması amacıyla yeni dönemi stratejik olarak planlamak için çok verimli, yoğun ve bilimsel toplantılar yaptık. Zaten toplantılardan önce çok yoğun bir biçimde Büyükçekmece ailemle, kentimizdeki bütün paydaşlarla yoğun çalışmalar gerçekleştirmiştik. Stratejik planı hazırlayan, bundan emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Ekim ayı Büyükçekmece Belediye Meclisi, inşallah bu toplantıda kararlaştırdığımız önerileri karar bağlar.  Büyükçekmece’yi ve Büyük Büyükçekmece ailemi seviyorum. Onların hak ettiği bir planlama yapacağız. Siyasi görüşleri veya partileri ne olursa olsun herkese dürüst, şeffaf ve yapıcı yaklaşıyoruz. Bundan sonraki yıllarda da bundan asla ödün vermeyeceğiz. Büyükçekmece’yi “büyük” yapan da bu anlayış ve bu hizmetlerdir.”

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum