ÇARESİZSİNİZ!

ÇARESİZSİNİZ!
Son zamanlarda hırsızlık olaylarının artması üzerine Çatalca İlçe Emniyet Müdürlüğü çareyi vatandaş da aradı. Apartmanlara bilgilendirme yazısı asan emniyet, ev kapılarının sağlamlaştırılmasını istedi. Girişlere kamera sistemi de kurulmasını öngören uyarı
 Hırsızlarla mücadele etmekte zorlanan Çatalca'da İlçe Emniyet Müdürlüğü vatandaştan yardım istedi. Artan hırsızlık olaylarının önüne geçmek için apartman girişlerine uyarı yazısı asan emniyet görevlileri özellikle daire kapılarının sağlamlaştırılmasını belirterek, apartman girişlerine kamera sistemi kurulmasını talep etti. Ayrıca vatandaşlar apartman giriş kapılarının kapalı tutulması yönünde emniyet tarafından uyarıldı. Müdürlük şüpheli şahısların görülmesi halinde ise gizlice polisin aranmasını istedi.

Önlem şart
İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün kapıların sağlamlaştırılması yönündeki uyarı yazısından sonra güvenlik sistemleri üreten iş yerleri de harekete geçti. Vatandaşa uygun kampanyalar başlatan firma yetkilileri, hırsızlığın müstakil evlerden çok apartmanlarda gerçekleştiğine dikkat çekerek, kameralı sistemin önleyici olduğuna vurgu yaptı. Konu hakkında gazetemize bilgi veren Bilişim Güvenlik Sistemleri işletmecisi Soylu Güler, “Farklı birçok yöntem kullanan hırsızlara karşı önlem almak şart” açıklamasını yaptı.

Apartmanlar tercih ediliyor
Çatalca Bilişim Güvenlik Sistemleri İşletmesi Sahibi Soylu Güler özellikle apartmanların hırsızlar tarafından tercih edilmesiyle ilgili olarak, “Çok ilginçtir ki müstakil yapılar bu yönde pek tercih edilmiyor. Hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına baktığımız zaman genelde yerleşim birimleri apartmanlar oluyor” dedi. "Kamera ve güvenlik sistemleri kesin çözüm mü?" sorusunu soran Güler, “Bence kesin çözüm. Evinize giren hırsızlar karşısında öncelikle kendi telefonunuza ve 155’e bağlı sistemler de geliştirerek birçok güvenlik önlemi alınabilir. Ancak apartmanların genel giriş ve çıkışlarında güvenlik sistemleri şart” diyerek Çatalca’nın en büyük sorunlarından bir tanesinin güvenlik sorunu olduğunu vurguladı.

Talan şebekesi var
Hırsızlık ve dolandırıcılık şebekelerinin Çatalca’yı tercih etmesini de değerlendiren Çatalca Bilişim Güvenlik Sistemleri İşletmecisi Soylu Güler “Çatalca bölgemizde en bakir ve gelişmekte olan ilçelerden bir tanesi. Merkezde en fazla tercih edilen yerleşim birimleri apartmanlar olurken mahallelerde de özellikle villalar hırsızların tercih alanlarının içerisine girdi. Yazlıkçı olarak tabir ettiğimiz vatandaşların evlerine girip resmen talan eden bir şebeke var. Yine en fazla tercih edilen alanlar güvenlik ve kamera sistemlerinin olmadığı yerler” bilgisini verdi.

Kaçma şansları yok
Kamera sistemlerinin hırsızlara karşı caydırıcı olduğunu vurgulayan Güler, “Kamera ve güvenlik sistemlerini kurduğumuz meskenlerde bugüne kadar hırsızlık olayına bir kere bile rastlamadık. Yani caydırıcılık özelliği tescillenmiş diyebiliriz" görüşünü savundu. Hırsızların yakalanmayacakları ve yüzlerinin teşhis edilemeyeceği yerleri tercih ettiğini hatırlatan Güler, "Kurduğumuz güvenlik sistemlerinde, özellikle kullandığımız kameralara yakalanan kişilerin emniyetten kaçabilmek gibi bir lüksü olamaz. Sonuçta bir şekli ile emniyet birimlerimizde bu sistemlerden faydalanıyorlar. 24 saat kayıt sistemi olduğu için hırsızların uykusu kaçıyor” ifadelerini kullandı.

İlginç yöntemler kullanıyorlar
Gazetemize yaptığı açıklamanın devamında Çatalca’da artan hırsızlık olaylarının önüne geçebilmek için apartman sakinleri ve bireysel olarak her türlü güvenlik sistemlerinin mevcut olduğunu söyleyen Güler, "Olaya sadece hırsızlık boyutunda bakmamak lazım. Son günlerde bir çok hırsızlık ve dolandırıcılık olayını görüyor, okuyor ve izliyoruz. Kapının altından su dökmek, deterjan numunesi gibi bayıltıcı maddeler koklatmak, satıcı kılığında kapınızı çalıp türlü sahtekarlıklar ile birçok yöntem kullanan hırsız ve dolandırıcılara karşı önlem almak şart. Hepimizin çocukları var. Çocuklarınızı güvensiz bir ortamda bırakabilir misiniz? Ailenizin güvenliği için bence bir an önce önleminizi alın. Kamera sistemlerinin yanında en önemli güvenlik sistemi alarm sistemleridir" sözleriyle vatandaşları uyardı. BAHADIR SÜGÜR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.