Çatalca 23 Nisan’da tek yürek oldu

Çatalca 23 Nisan’da tek yürek oldu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. yıldönümü Çatalca’da düzenlenen etkinliklerde, coşkuyla kutlandı.

Çatalca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. yılını kutladı. Tüm yurtta 23 Nisan coşkusu yaşanırken, Çatalca Belediyesi’nin davetlisi olarak yurtdışından gelen çocuklar da 23 Nisan coşkusuna ortak oldu.

Atatürk’ün armağanı 23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97.yıl kutlamaları Çatalca Cumhuriyet Meydanında başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu ve saygı duruşu ardından İstiklal Marşımız okundu.

23 Nisan kutlamaları saat 10.30’da İstanbul Ticaret Odası Ortaokulu (İTO) Kapalı Spor Salonu’nda yapılan etkinlikler ve gösterilerle devam etti. Anne ve babalar çocuklarıyla Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’ün onlara armağanı olan bu eşsiz günü kutlamak için İTO Ortaokulu Kapalı Spor Salonu’nda toplandı.

Yarının büyükleri çocuklardan muhteşem gösteriler

Törene; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, siyasi parti temsilcileri, daire amir ve müdürleri, sivil toplum kuruluşları, esnaf odaları, İlçe okul yönetici, öğrenci ve öğretmenleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasının ardından öğrenciler başta halk oyunları olmak üzere hazırladıkları gösterileri sundu. Programda, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerini okunması yanı sıra, İlçe genelinde yapılan kompozisyon, şiir ve resim alanında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutan Vekili İkmal Üsteğmen Ceyhun Bingör ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından verildi. Başkan Cem Kara öğrencilerin ödüllerini bayram dolayısıyla Belediye Başkanı olan Turkuaz Koleji İlköğretim Okulu öğrencisi Edip Nail Yalçındağ ile birlikte verdi. Tören, sahneye atılan kırmızı beyaz konfeti yağmuruyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.