Çatalca barışa kanat çırptı

Çatalca barışa kanat çırptı
Çatalca Belediyesi 18. Erguvan Festivali, güvercin severleri 3. Öntepe Güvercin Yarışması ve Kanatlı Hayvan Sergisi’nde buluşturdu.

Çatalca Belediyesi 18. Erguvan Festivali kapsamında barışı, dostluğu, özgürlüğü temsil eden güvercinler unutulmadı. Çatalca 3. Öntepe Güvercin Yarışması ve Kanatlı Hayvan Sergisi, Çatalca Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Çatalca’dan, İstanbul’dan çevre il ve ilçelerden gelen güvercin sevdalılarının katılımıyla gerçekleşen güvercin yarışmasında, yüzlerce güvercin tutkunu güvercinlerini yarıştırmak için jürinin karşısına geçti. Gümüş Miski, Gümüş Sabuni, Sarıkafa Miski Taneli, Sarıkafa Miski Karakanat, Sarıkafa Sabuni, Beyaz, Arap Ayna Kuyruk, Çakmaklı Taneli, Çakmaklı Karakanat, Mavi ve Portakal güvercin cinsleri arasında düzenlenen yarışmada birbirinden güzel yaklaşık güvercinler büyük ilgi gördü.

Kültürel zenginliklerimizi ortaya çıkarıyoruz

Çatalca’da düzenlenen güvercin yarışmasının ilçenin sahip olduğu kültürel zenginliklerin daha da çok ortaya çıkarılmasına öncülük ettiğini kaydeden Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, yarışma ve serginin bölgede güvercin kültürünü yansıtan bir organizasyon olduğuna vurgu yaptı. Amaçlarının kümes ve kafes hayvanlarını meraklılarına tanıtmak, beslemek ve hayvan sevgisini insanlara aşılamak olduğunu belirten Başkan Kara ilçe kültüründe ve yaşamın içerisinde bir değer olarak yer alan güvercinler için bir yarışma düzenlemenin Çatalca’ya yakıştığını belirtti.

Değerlerimizin ortaya çıkarılması önemli

Güvercinin dostluğun ve özgürlüğün ifadesi olduğunun altını çizen Başkan Cem Kara, ‘Kuş besleyiciliğini, yüz yıllar öncesinden bugünlere gelen kültürel miraslarımızdan bir tanesidir. Güvercin bazıları için sevda, bazıları için uğraş, bazıları içinde mutluluk kaynağıdır. Bu tür değerlerin ortaya çıkarılmasının önem arz ettiğine inanıyorum. Yarışmada emeği geçenleri kutluyor, yarışmacımıza katlan tüm güvercin severlere de teşekkür ediyorum’’ dedi.

Uçun kuşlar Eskişehir’e doğru

Yarışma öncesi barış, sevgi, umut için gökyüzüne güvercinler uçuruldu. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e yazdığı “Geçmiş olsun” dileklerini içeren mesajı da güvercinlerden biri tarafından Eskişehir’e gönderildi.

Dereceye girenler ödüllerini aldı

Yarışmada 24 kategoride yapılan değerlendirmeler sonucu güvercinlerin gelişimine bağlı olarak yüksekliği, beden genişliği, beden derinliğinin ölçülmesi ve ayak yapısında bozukluk olup olmadığına bakılarak, buna göre puanlamalar verildi. Dereceye girenlere ödülleri katılımcılara da teşekkür plaketi Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.