Çatalca Belediyesi 3.000 m² Yeşil Alanı Hizmete Açıyor…

Çatalca Belediyesi 3.000 m² Yeşil Alanı Hizmete Açıyor…
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, doğası, havası ve suyuyla İstanbul’un gözbebeği olan Çatalca’ya Mehmetçik Parkı ile bir yeşil alan daha kazandırıyor.

Çatalca’nın yeşil kimliğini korumak gerektiğinin her fırsatta altını çizen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, projelerle bunu pekiştirerek Çatalca’nın geleceğine kalıcı eserler bırakıyor. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İstanbul’un doğayı hissedebileceği ilçesi olan Çatalca’ya 3.000 m²’lik Mehmetçik Parkı ile bir yaşam alanı daha kazandırıyor. Bölge sakinlerinin aileleriyle birlikte boş vakitlerini değerlendirebileceği, günlük iş ve yaşam stresinden uzaklaşıp nefes alabilecekleri, çocukların gönüllerince oyun oynayabileceği Mehmetçik Parkı kısa süre sonra vatandaşların hizmetine açılıyor.

Mehmetçik Parkı ve çevre düzenlemesinde sona yaklaşıldı

Kaleiçi Mahallesi Martı Sokak üzerinde bulunan yeşil alanda; Çatalca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan Mehmetçik Parkı ve çevre düzenleme çalışması büyük bir hızla devam ediyor.

Çatalca Belediyesi 2011-2012 yıllarında Kaleiçi Mahallesi Martı Sokak’ta yaptığı parkı genişletiyor.  O yıllarda 6.150 m² yüzölçümüne sahip yeşil alanın bölgede bulunan nüfus için yeterli olan 3.159m²’ lik kısmını düzenleyerek vatandaşların kullanımına açan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, son yıllarda bölgedeki yoğun yapılaşma ile artan düzenlenmiş yeşil alan ihtiyacı için, parkın geri kalan 2.991 m²’lik kısmını da düzenleme çalışmasına başladı.

Gezinti ve yürüyüş yolları yapılıyor

Çatalca Belediyesi tarafından Sanayi Sitesi ve konutlar arasında sınır oluşturan Mehmetçik Parkı’nın yapımı ile bölgede bir cazibe noktası yaratmak amaçlanıyor. Aynı zamanda parkta kullanılacak bitkilerle sanayi sitesi ve konutlar arasında perdeleme yapılarak görüntü ve ses kirliliği giderilerek, böylece sanayi sitesine cephe olan konutların yıllardır süregelen mağduriyetinin önleneceği ifade edildi.

Mehmetçik Parkı’nda yapılacak yürüyüş yolları ile vatandaşlara gezinti ve yürüyüş alanları oluşturulurken oturma alanları ile de oturup dinlenebilecekleri, birbirleri ile sohbet edebilecekleri mekânlar oluşturulacak.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı da unutmayan Çatalca Belediyesi, geniş çim alanlarıyla çocukların serbestçe oynayabilecekleri alanlar yaratacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada aydınlatma sistemi ve otomatik sulama sistemiyle donatılacak Mehmetçik Parkı’nda çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacağı belirtildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.