Çatalca Belediyesi ilçeye yeni yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor

Çatalca Belediyesi ilçeye yeni yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor
Göreve geldiği günden bu güne ilçenin geleceğine yatırım yapmak adına çalışmalar yapan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, vatandaşlarımızın daha mutlu olduğu bir ilçede yaşamaları için birçok projeyi hayata geçiriyor. Çatalca’ya yeni bir yeşil alan ve par

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İstanbul’un yeşiliyle, doğasıyla öne çıkan ilçesi Çatalca’ya Ferhatpaşa Mahallesi Şerafettin Arda Sokak ‘ta yapılan parkla bir yeni yeşil alan daha ekledi.

1.400m² alan düzenlendi, ağaçlandırıldı

Çatalca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, doğası, estetik ve fonksiyonel yaşam mekânları, çevre düzenlemeleri ve peyzaj değerleri ile insanların yaşamaktan mutlu olduğu bir kent oluşturma vizyonuyla çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, Ziya Altınoğlu stadyumunun üst kısmında kalan ve imar planlarında yeşil alan olarak ayrılmış, yüzölçümü yaklaşık 1.400m² olan alanda, çevre düzenleme ve bitkilendirme çalışması yaptı.

Çocuklar doyasıya oyun oynayacak

Çocukların doyasıya eğlenecekleri oyun alanlarının sayısını arttırmaya özen göstererek yapılan park içerisinde, çocuklar için farklı oyun alanları tasarlanırken yetişkinler için de dinlence alanları yer alıyor.

Alanda çocuklar için güvenli bir oyun alanı oluşturulurken, oyun alanı içerisine tek kuleli oyun grubu, salıncak ve tahterevalli yerleştirildi ve oyun alanı zeminine kauçuk kaplama yapıldı.

Parkta gezinti yolları oluşturularak, bu yollara Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyesinde üretilen banklar konularak, oya, akçaağaç, çınar vb. onlarca ağaç dikildi. Zemine bitkisel toprak serilerek rulo çim döşendi ve çocukların serbestçe oynayabileceği geniş bir çim alan oluşturuldu.

Halkımızın kullanımına sunuldu

Çevresinde bulunan spor sahaları ve kafe nedeniyle yoğun bir kullanım potansiyeli olan alanı halkımızın hizmetine sunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, alanın periyodik sulama ve bakım çalışmalarını da gerçekleştiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.