Çatalca Belediyesi kendi çiçeklerini yetiştiriyor

Çatalca Belediyesi kendi çiçeklerini yetiştiriyor
Çatalca Belediyesi kendi kurduğu seralarda çeşitli türlerden binlerce kışlık ve yazlık çiçek üretmeye devam ediyor. Çatalca Belediyesi bünyesinde kurulan çiçek serasında üretilen çiçekler, Çatalca'yı süslüyor.
Çatalca Belediyesi insan ve çevre ilişkisini ön planda tutarak çevrenin daha sağlıklı bir ortama kavuşturulması ve ilçenin daha yaşanabilir olması için çalışmalarına devam ediyor. Tesis ettiği yeşil alanların ve parkların düzenlenmesinde kullanılan başta mevsimlik çiçek ve çalı grubu bitkileri olmak üzere birçok çiçek ve süs bitkisinin üretimini kendi kurmuş olduğu seralarda yapıyor.

50.000 adet mevsimlik çiçek dikilecek

Çatalca Belediyesi tarafından yapılan çiçek ekimi ve peyzaj çalışmalarında serada üretilen çiçekler kullanılıyor. Çiçekleri satın almak yerine üreten Çatalca Belediyesi, serada yetiştirilecek olan 50.000 adet mevsimlik çiçeği Mayıs ayı içerisinde ilçenin park, bahçe ve refüjlerine dikecek.

Hem ekonomik kazanç sağlıyor hem renk katıyor

Konuyla ilgili konuşan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, " Belediyemize bağlı Park Bahçeler Müdürlüğünde kurmuş olduğumuz serada kendi çiçeklerimizi, yetiştiriyoruz. Bu güzel çiçek ve bitkilerle Çatalca’mızın parkları, caddeleri ve refüjleri süsleniyor. Belediyenin kendi sera bahçelerinde üretilen bu bitkiler belediyeye hem ekonomik yönden kazanç sağlarken hem de ilçemizin çehresine renk katıyor" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.