Çatalca Belediyesi Yazlıkköy Mahallesini İftarda Buluşturdu

Çatalca Belediyesi Yazlıkköy Mahallesini İftarda Buluşturdu
Çatalca Belediyesi mahallelerde yaptığı ve gelenekselleşen iftar yemeklerinden bir tanesini Yazlıkköy Mahallesinde gerçekleştirdi.
 Yazlıkköy Mahallesi düğün alanında yapılan iftar yemeğine Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Ayhan Tutun, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri, Yazlıkköy Mahalle Muhtarı Erdal Yılmaz, Mahalle Muhtarları ve Yazlıkköy Mahallesi halkı katıldı.
 
 
Akşam ezanıyla birlikte iftarların açıldığı programda iftar yemeğinin ardından konuşan Yazlıkköy Mahallesi Muhtarı Erdal Yılmaz iftar yemeğine katılanları selamlayarak Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya teşekkür etti.


Ardından kısa bir selamlama ve teşekkür konuşması yapan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Ramazan ayının dostluk barış ve hoş görü ayı olduğuna dikkat çekerek; “Ülkemizde, ilçemizde var olan bu kardeşlik ortamının bütün İslam alemine, bütün dünyaya yayılması arzusundayım” dedi. Belediye Başkanı Cem Kara; “Çok değerli muhtarlarımız, çok saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler, belediye meclis üyelerimiz, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Muhtarımızın isteği üzerine Yazlıkköy Mahallemizde birlikte düzenlemiş olduğumuz iftar programımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz.


Altı yıldır görev yapıyoruz, bazı mahallelerimizde iftar yemekleri gelenek haline geldi. Bu güzel bir gelenek bu geleneğin sürmesini ben de çok arzu ediyorum. Sizler evlerinizde, ailelerinle iftar yapmak yerine Yazlıkköy Mahallemizdeki büyük ailede bir araya geliyorsunuz, hep birlikte bu mübarek günde ekmeğimizi bölüşüyoruz, yemeğimizi bölüşüyoruz, iftarlarımızı birlikte açıyoruz. Zaten Ramazan ayının anlamı ve önemi bu olmalı.

Ramazan ayı hepimizin manevi duygularının yükseldiği insanların birbirine daha sevgiyle, daha muhabbetle yaklaştığı bir dönem, fakirin fukaranın hatırlanması gereken kutsal aylardan biri içerisindeyiz. Ramazan ayı ilçemizde de şu anda ülkemizde de dostluk barış kardeşlik içerisinde geçiyor. Ülkemizde ilçemizde var olan bu kardeşlik ortamının bütün İslam alemine, bütün dünyaya da yayılması en büyük arzumuz en büyük dileğimiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.