Çatalca Belediyesi’ne Tekirdağ’da yoğun ilgi

Çatalca Belediyesi’ne Tekirdağ’da yoğun ilgi
Çatalca Belediyesi’nin Tekirdağ 2. Yerel Tohum Takas Şenliği’nde açtığı stant yoğun ilgi görerek ziyaretçi akınına uğradı.

Çatalca Belediyesi, Başkan Cem Kara’nın ‘‘ Toprağa sahip çıkmak, vatana sahip çıkmaktır’’ sözlerinde vurguladığı gibi bu yolda yerel ve atalık tohumlardan yapılan tarımın önem verildiği her yerde varlığını göstermeye devam ediyor.

Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Naci Coşkun ekibi ile birlikte, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Yerel Tohum Takas Şenliği’ne katıldı. Çatalca Belediyesi standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’de Çatalca Belediyesi standının ziyaretçileri arasında yer aldı. Sağlık İşleri Müdürü Naci Coşkun tarafından Başkan Albayrak ve Yüksel’e 100 yıllık Çanakça Mısırı ve Muratbey Kış Karpuzu öncelikli olmak üzere, Çatalca’ya özgü yerel tohumlar hakkında bilgi verildi.

Yerli tohum ve fide dağıltıldı

Çatalca Belediyesi’ne ait stantta yüz yıllık Çanakça mısırı, Muratbey kış karpuzu başta olmak üzere yöreye ait tohumlar ve fideler dağıtıldı. Takas başladığında Muratbey kış karpuzu kesimi yapıldı. Meraklı vatandaşlar standı doldurarak tadına baktıktan sonra tohumlarından kendilerine de aldılar.

Şenliğin en renkli, en yoğun ilgiye sahip stantları arasında yer alan Çatalca Belediyesi’nin standında yüz yıllık Çanakça Mısırı, Celepköy barbunyası, Yazlıkköy bezelyesi başta olmak üzere yöreye ait 700 paket yerli tohum dağıtımı yapıldı. Ayrıca Elbasan Domatesi, tatlı sivri biber ve kemer patlıcan fidelerinden 300 adet dağıtılarak; fidelerin toprakla buluşması sağlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.