Çatalca Cumhuriyet'i kutluyor

Çatalca Cumhuriyet'i kutluyor
Cumhuriyetin ilanının 91. yılı kutlamaları Çatalca’da 28 Ekim 2014 Salı günü Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Ardından ise saat 19:00’da Çatalca Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen Cu

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNULDU

 Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Çatalca Kaymakamlığı çelengi Kaymakam Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Garnizon Komutanlığı çelengi Albay Metin Betin, Çatalca Belediye Başkanlığı çelengi de Belediye Başkanı Cem Kara tarafından Atatürk anıtına sunuldu. Ardından ise başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz ile ebediyete göçmüş gazilerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın ardından Kaymakamlık makamında bayram tebriği yapıldı.

 ÇATALCA BELEDİYESİ TARAFINDAN KOKTEYL VERİLDİ

 28 Ekim 2014 Salı günü akşamı ise saat 19:00’da Çatalca Belediyesi tarafından Çatalca Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet kokteyli düzenlendi. Kokteyle Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Garnizon Komutanı Albay Metin Betin, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara CHP Çatalca İlçe Başkan Vekili Hüseyin Bükülmez, MHP Çatalca İlçe Başkanı Ertuğrul Ölçer, daire müdürleri ve davetliler katıldı.



 
BAŞKAN CEM KARA, “CUMHURİYETİ YAŞAMAK YETMEZ, YAŞATMALIYIZ”

 Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara kokteyle gelen misafirleri kapıda karşılayarak, konuklara hoş geldiniz dedi. Kokteyl, Cumhuriyet belgeselinin gösterimi ile başladı. Ardından ise Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatından önce Bursa’da katıldığı Cumhuriyet kutlamalarındaki anılarının anlatıldığı belgesel gösterimi yapıldı. Video gösterilerinin ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara konuşmasında Karaman'da bir maden ocağında göçük meydana gelmesinden dolayı üzüntülü olduğunu dile getirerek göçük altında kalan 18 madencinin sağlıkla göçükten kurtulmalarını diledi. Başkan Cem Kara konuşmasında, “Cumhuriyeti bilmek yetmez, anlatmalıyız. Sevmek yetmez, sevdirmeliyiz. Yaşamak yetmez, yaşatmalıyız.” dedi.

 

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın konuşmasının ardından Çatalca Belediyesi Müzik, Eğitim ve Spor Okullarında modern dans eğitimi veren öğretmenler tarafından tango gösterisi yapıldı. Tango gösterisi davetlileri büyülerken, sonrasında Cumhuriyetin 91. yılı anısına bir pasta kesildi. Hep birlikte kesilen pastanın ardından davetliler kokteylde sohbet etme fırsatı yakaladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.