Çatalca'da kadınlar bir araya geldi

Çatalca'da kadınlar bir araya geldi
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Programında yüzlerce kadın Çatalca'da bir araya geldi.
Çatalca Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle, Çatalca Atatürk Spor Kompleksi'nde bir program düzenlendi. Yoğun bir katılımın olduğu programda kadınlar gönüllerince eğlendi.

6 Mart 2016 Pazar günü Çatalca Atatürk Spor Kompleksi'nde kadınlar bir araya geldi. Programa Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri, Çatalca Belediyesi daire müdürleri, mahalle muhtarları ile Çatalca merkezinden ve uzak mahallelerinden gelen yüzlerce kadın katıldı.
Programın başında gelen konuklar çiçeklerle karşılandı ve hediye çekleri takdim edildi. Programın başlaması ile birlikte Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı.

BAŞKAN CEM KARA KONUŞMASININ BAŞINDA ŞEHİT ANNELERİNİ ANDI

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuşmasında: “Hepiniz 8 Mart etkinliğimize hoş geldiniz. Bütün analarımızın önünde saygı ve hürmetle eğiliyorum. Öncelikle ülkemizde terör olaylarında şehit düşen büten asker analarına buradan saygılarımı ve hürmetlerimi gönderiyorum, sağ olsunlar var olsunlar. Sizin evlatlarınız sayesinde bu topraklarda huzur içerisinde yaşıyoruz. Bu topraklar için her birimizi şehit düşmeye hazırız. Sadece şehit anılarımız yok. Analar ağlamasın, gözyaşı dökmesin diyoruz.
Analar başımızın tacı diyoruz. Şehit analarımızın dışında Türkiye’nin herhangi bir yerinde hemen hemen her gün bir anamız bir kadınımız katlediliyor. Bunları erkekler yapıyor maalesef. Bütün o erkekleri lanetle anıyorum. İnşallah bizler hepimiz hep birlikte kadınların bu ezilmişliğine son vereceğiz. Bütün analarıma, kadınlarımıza güveniyoruz.
Hep birlikte şer odaklarıyla mücadelemizi sürdüreceğiz bu mücadelede kadınlarımız zaferle çıkacaktır. Çatalcamızın Atatürk Spor Kompleksi’ni dolduran, köylerimizden ilçe merkezinden gelen, pazar günü eşini çocuklarını bırakan bu kadın dayanışmasını gösteren bütün kadınlarımıza teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum.” diyerek konuşmasında başladı.

BAŞKAN CEM KARA: “BÜTÜN KADINLARIMIZ EMEKÇİDİR”

Konuşmasının devamında, “Bu ilçede hiçbir kadınımızı diğerinden ayırmamız mümkün değildir. Bizim sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızda hangi siyasi düşünceden olursa olsun, bütün kadınlar el ele olacaktır. Beraber türkü söyleyip, beraber halay çekecektir.
Bütün Çatalca’ya, bütün Türkiye’ye bunu bir kez daha haykırıyorum. İki gün sonra 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Hiçbir kadınımız ben emekçi değilim, ben çalışmıyorum algısına kapılmasın. Bütün kadınlarımız emekçidir. Kadınlarımız 24 saat çalışan işçilerdir.
Tarlada, ahırda, fabrikada, devlet dairelerinde kadınlar biz erkeklerle omuz omuza olmuşlardır. Çocukların bakımı kadın üzerinde, yaşlılara bakım kadının üzerinde, temizlik, çamaşır, bulaşık, yemek kadınların üzerindedir. Bu işleri yapan kadın emekçi değildir de nedir? Hepinizi çok seviyoruz. Hepinize gönülden inanıyoruz.
Bizler birazdan buradan ayrılacağız. Siz kadınlarımızı yılın bir gününde de olsa eğlenmeniz için sanatçı arkadaşımızla bırakacağız. Evet, kadın ölümleri var, darp var ama kadınlarımız inadına omuz omuza olmayı bilecektir.” diyen Başkan Cem Kara, daha sonra program için hazırlanan pastayı kesmek üzere kadınları sahneye davet etti. 10. Yıl Marşı eşliğinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü pastası kadınlar tarafından kesildi.

Yapılan bu konuşmanın ardından davetlilere yiyecek ikramında bulunularak hediyeleri verildi. Sahneye çıkan, Rumeli TV’nin sevilen sesi Halit Güner ise söylediği şarkı ve türkülerle kadınlara eğlenceli vakitler yaşattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.