Çatalca'da Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Çatalca'da Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Çatalca Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında yapılan müzakereler sonucunda Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara sözleşmeyi hayırlı uğurlu olsun dilekleri ile imzaladı.

Çatalca Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesinin imza töreni Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Törene Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Belediye-İş Sendika Başkanı İbrahim Özçelik ve Belediye-İş Yönetim Kurulu Üyeleri, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Tutun, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, Fehmi Akyüz, Çatalca Belediyesi Birim Müdürleri ile personelleri katıldı.

Belediye-İş Sendika Başkanı İbrahim Özçelik imza töreninde yaptığı konuşmaya, “18 Kasım’da başlayarak bugün imza altına aldığımız Toplu İş Sözleşmemizin Çatalca Belediyesi'nde çalışan tüm emekçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte işçi sınıfının yanında yer alan ve destekleyen Çatalca Belediye Başkanımız Sayın Cem Kara’ya sizlerin huzurunda işçi sınıfı adına teşekkür ediyorum” sözleriyle başladı.

Ekonomik krizlerde sözleşmeler çok kıymetlidir

Ülkeyi ve dünyayı etkileyen bir ekonomik kriz ortamı olduğunu dile getiren Başkan Özçelik sözlerinin devamında, “Her ne kadar resmi rakamlar %16 enflasyonu gösterse de vatandaşın cebindeki enflasyonun en az %50-60 olduğu su götürmez bir gerçektir. Bu nedenlerle ekonomik krizlerde her sözleşme işçi sınıfı adına çok kıymetlidir. Bu vesileyle sendikamız genel merkez yönetimi ve şube yönetim kurulu adına sevgi ve saygılarımı sunar, toplu iş sözleşmemizin hayırlı olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.

Sizler çok kıymetli ve değerlisiniz

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, imza töreninde yaptığı konuşmada, belediyenin her biriminde çalışan personelin çok kıymetli ve değerli olduğunu ifade etti.

Başkan Cem Kara, sözlerine şöyle devam etti: “Belediyemizde 82 işçi arkadaşımızla birlikte çalışıyoruz. Öncelikle şunu söylemek isterim ki ister büroda çalışan arkadaşlarımız olsun, ister dışarda çalışan arkadaşlarımız olsun, hepiniz çok kıymetli ve çok değerlisiniz. Bunu her fırsatta, her konuşmada tekrar ediyorum ama pek çok arkadaşımız halen bunun farkında değil. Değerli arkadaşlarım hepinizin yaptığı iş son derece kıymetli ve önemli. “

Allah'a şükür maaşları hiç aksatmadık

Başkan Cem Kara konuşmasının devamında bir belediye başkanı olarak her zaman çalışanlarına en yüksek ücreti vermeyi istediğini belirtti.  10 yıllık süreçte maaşları aksatmadan ödediklerini dile getiren Başkan Kara sözlerinde şu ifadelere yer verdi;

 “Çünkü 70 bin nüfuslu bir ilçeye hizmet ediyorsunuz. Yani sizin yaptığınız görevlerin ya da yapamadıklarınızın sonuçları direk olarak vatandaşa yansıyor. Bu nedenle kıymetlisiniz, değerlisiniz, önemlisiniz. İster ofiste, ister dışarda park ve bahçelerde, fen işlerinde, sağlık ekibinde ve diğer birimlerde çalışan olsun. O nedenle öncelikle kendi kıymetinizi bilin. Dolayısıyla bu kıymetin karşılığı kolay kolay bir parayla takdir edilecek bir şey değildir. Çok zordur.

Bir belediye başkanı çalışanlarına işçi olsun, memur olsun, sözleşmeli olsun, taşeron olsun her zaman en yüksek ücreti vermek ister. Çünkü belediye başkanı ne kadar yüksek ücret verirse işçi ya da memur arkadaş evine daha mutlu gidecek, çoluğuna çocuğuna daha iyi harçlık verme şansına sahip olacaktır. En yüksek ücreti sizlere vermek isteyen kişi de benim. Benden daha fazla hiç kimse sizlere daha yüksek ücret vermeyi isteyemez. Sendika başkanımızı takdir ediyorum tabii ki işçinin haklarını savunuyor, tabii ki işçiden yana, görevini en iyi şekilde yapmak durumunda. Benimle pazarlığa oturmak durumunda,  benden daha fazlasını istemek durumunda ama bütün bunların tamamı bütçeyle ilgili. Allah'a şükür dokuz yıl bitti onuncu yılın sonuna giriyoruz. 10 yıllık süre içerisinde işçi arkadaşlarımızın bir gün maaşlarını aksatmadık. Hiçbir ay maaşlarını yarım ödemedik. Para var mıydı, yoktu, gene yok. Yani 10 sene önce devraldığımda da yoktu, gene yok. Son yıllarda biraz olacak gibi oldu, ülkenin ekonomisi bozuldu, sıkıntılar ister istemez vatandaşa yansıdı, vatandaşa yansıyınca da direk olarak belediyemize yansıdı.  Ama Allaha şükür buluyoruz. Gerek işçinin maaşını, gerek memurun gerek taşeronun, gerek sözleşmeli arkadaşlarımızın maaşını rahatlıkla ödeyebiliyoruz. Bundan sonrada ödemeye devam edeceğiz. Sadece maaş değil, ikramiyeler var bazı arkadaşlarımızın da mesaileri oluyor. Zaman içerisinde sıkışabiliriz ama birbirimizi anlamamız gerekiyor. Ben daima empati yapıyor kendimi sizin yerinize koyuyorum. Sizler de kendinizi belediye başkanı olarak benim yerime koyup düşünebilirsiniz.

Sendika başkanımızla oturduk, hiçbir konuda bir problem çıkmaksızın anlaştık ve bugüne geldik. Onlar hazırladılar, ben imzayı atacağım. Hepinize alacağınız paralar hayırlı ve uğurlu olsun, sağlık içinde, aileleriniz ile birlikte mutlu ve huzurlu bir ortamda harcamayı nasip etsin. Sözleşme hayırlı ve uğurlu olsun. Sendika başkanımıza da teşekkürlerimi sunuyorum.”

Program imzaların atılması ve toplu fotoğraf çekimi ardından ikramlarla devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.