Çatalca'dan 23 Nisan'da kardeşlik mesajı

Çatalca'dan 23 Nisan'da kardeşlik mesajı
Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali büyük bir coşkuyla başladı.
10 farklı ülkeden 234 ve de ülke içinden yüzlerce çocuğun buluştuğu festival 22 Nisan 2015 Çarşamba günü Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda yakılan festival meşalesi ile başladı.
Bu yıl beşincisi düzenlenen Çatalca Belediyesi Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’nde yine yüzlerce çocuk; dostluk, barış ve kardeşlik için Çatalca’da buluştu. Festival Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda ilk olarak festival çelenginin Atatürk büstüne sunulması ile başladı.

Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar ve Dursun Duran Kaya, Çatalca Belediye Meclis Üyelerinin, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, daire müdürleri, vatandaşlar ve çocukların yer aldığı açılış programında, çelengin sunulmasının ardından başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşımız hep birlikte okundu.
 
CEM KARA: “BİZLER İNANIYORUZ Kİ BURADAKİ ÇOCUKLAR DÜNYA BARIŞINI SAĞLAYACAK”

5. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’nin açılış konuşması Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından yapıldı. “İlçemize gelen çocuklarımız ve misafirlerimiz hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, hepinize hoş geldiniz diyorum. Bugün barış adına, kardeşlik adına hep birlikte festival meşalesini yakacağız. Bizler için, sizler için, hepimiz için sevinçli bir gün. Bundan 95 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk: ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ diyerek, TBMM’nin açılışını yaptı. Ulu Önder; ülke çocuklarına ve dünya milletleri çocuklarına bayram armağan etti. Bizler de bu bayramı dünya milletlerinin çocuklarıyla kutluyoruz. Çocuklarımız oyunlarını beraber oynayacaklar, şarkıları beraber söyleyeceğiz. Yurt dışından gelen çocuklarımız ilçemiz çocuklarıyla ekmeklerini paylaşacaklar.


Analarımız sadece kendi çocuklarına analık yapmayacak, diğer ülke çocuklarına da annelik yapacaklar. Biz büyükler barışı ve dostluğu dünya üzerinde sağlayamadık. Her yerde savaş her yerde kan var. Ama bizler inanıyoruz ki bu çocuklar, dünya barışını sağlayacaklar. Birbiriyle ekmeğini bölüşen çocuklarımız savaşmayacaktır. Onların kalbinde insanlık ateşi daha farklı filizlenecektir. Bu ülkenin bütün insanlarına, bütün ilçe insanına bu festivale sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Gönüllü ailelerimiz 5 gün boyunca dilini, dinini, ırkını bilmediği çocuklara ev sahipliği yapacaklar, analık babalık yapacaklar. Çatalca 4 yıl boyunca bunu başardı. Yine hep birlikte başaracağız. Yaşasın barış, yaşasın kardeşlik, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları.” Şeklinde bir konuşma yaparak, barış mesajları veren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın konuşmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil bir konuşma yaptı.

BİHLUN TAMAYLIGİL: “MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DÜNYANIN İLK ÇOCUK BAYRAMINI ÇOCUKLARA ARMAĞAN ETTİ”

Tamaylıgil konuşmasında: “95 yıl önce küllerinden doğan bir cumhuriyet ve onun hazırlayıcısı meclisimiz açıldı. Meclisimiz kurtuluş mücadelesini gerçekleştirdi ve cumhuriyeti kurdu. Bu önemli günü Mustafa Kemal Atatürk çocuklarımıza armağan etti. Tüm dünyaya örnek olarak ve ilk çocuk bayramı olarak armağan edildi. Diniyle, etnik kimliğiyle ne olursa olsun burada el ele tutuşup danslar eden mutluluğu simgeleyen çocuklarımız. Bugün dünya coğrafyasında ağlayanların çok olduğu günler yaşıyoruz. Barış için kardeşlik için ve özellikle ülkemizde yarınları huzur, refah, barış içinde kutlamak için birliğe beraberliğe ihtiyacımız var. Cem Kara’yı gönülden kutluyorum. Kaymakamlıkla ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber güzel bir festival yaşatıyorlar. Burada bulunduğum için çok mutluyum.” dedi. 

NEVZAT TAŞDAN: “BELEDİYE BAŞKANIMIZA VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Milletvekili Bihlun Tamaylıgil’in ardından Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan konuşmasını gerçekleştirdi. “Batı toplumunda özellikle basının yanlı yayınlarından dolayı Türk halkı düşmanlığı oluşmuş durumda. Bu algıyı yıkmanın başında da bizleri tanımalarını sağlamaktan geçiyor. Bundan dolayı Belediye Başkanımızı ve ekibinin bu çalışmasını çok önemsiyor ve kendilerine şahsım ve Çatalca halkı adına teşekkür ediyorum. Yabancı misafirlerimize de hoş geldiniz diyerek, festivalin dünya barışına katkı sunmasını temenni ediyorum.” Şeklinde konuşmasını gerçekleştiren Kaymakam Taşdan’ın ardından festival meşalesi yakıldı. 10. Yıl Marşı eşliğinde yakılan meşale ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan sahnede kısa bir gösteri yapıldı. Azerbaycan, Sarıyer Belediyesi, İzzetin İlkokulu ve Yakutistan ekiplerinin gösterileri ile festival başlamış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.