‘ÇATALCA İÇİN BİR HAYALİM VAR’

‘ÇATALCA İÇİN BİR HAYALİM VAR’
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, çocukların ve gençlerin hayallerine ortak oldu. “Çatalca için bir hayalim var” konulu resim ve kompozisyon yarışmasıyla tuvallere ve satırlara yansıyan birbirinden güzel hayaller yarınları şekillendirecek.
Çocukları ve gençleri geleceğin teminatı olarak gören Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, onların hayallerine, istek ve taleplerine her zaman değer veriyor. Bu kapsamda Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde  11 Aralık 2017- 15 Ocak 2018 tarihleri arasında, İlçe Ortaokul ve Lise öğrencileri arasında,  ‘ÇATALCA İÇİN BİR HAYALİM VAR’ konulu  Resim ve Kompozisyon yarışması düzenlendi. 

200 öğrenci katıldı
Öğrencilerin hayallerini süsleyen Çatalca’yı öğrenebilmek için gerçekleştirilen yarışmaya, İlçe merkez ve mahallelerde bulunan Ortaokul ve Liselerden toplam 200 öğrenci katıldı.
Eserler,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başkanlığında kurulan; Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Cebrail Yakan, Türkçe Öğretmeni Emrah Üçer, Türkçe Öğretmeni Esra Şahman, Görsel Sanatlar Öğretmeni Ahmet Demir, Görsel Sanatlar Öğretmeni Dilek Bektaş ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Serap Emine’den oluşan komisyon tarafından değerlendirildi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’da çocukların ve gençlerin hayal dünyalarında kendileri için nasıl bir gelecek, nasıl bir Çatalca tasarladıklarını keşfetmek amacıyla, tek tek tüm kompozisyon ve resimleri inceledi.
Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ödül Törenine, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, Çatalca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Tekçe, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törende yaptığı konuşmada Çatalca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Tekçe, yaptığı konuşmada yarışmanın milletimize, memleketimize ve yöremize hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Başkan Kara teşekkür etti
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yaptığı konuşmada, Çatalca’nın İstanbul’un nefes aldığı ilçe olduğuna dikkat çekerek toprağın, suyun önemini dile getirdi. Başkan Cem Kara sözlerine, “Öncelikle böyle bir düşüncenin, projenin hayata geçirilebilmesi için ilçemiz okullarının bize açık olmasını sağlayan çok değerli Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okul yöneticilerimize ve yarışmaya katılan 200 öğrencimize ve onlara her türlü desteği sağlayan saygıdeğer öğretmenlerimize ve ailelerine çok teşekkür ediyor, şükran ve minnetlerimi sunuyorum” ifadeleriyle başladı.
AVM’leri başkaları hayal etsin
Öğrencilere yaşadıkları kenti iyi tanımaları gerektiğini söyleyen Başkan Cem Kara, “Kenti iyi tanırsanız bu kenti gelecekte yönetecek olan sizler, kentle ilgili çok daha güzel hayaller kurabilirsiniz. Bölgemizde var olan doğal zenginliklerimizi, orman kaynaklarımızı, tarım alanlarımızı, su havzalarımızı korumak zorundayız. Aksi halde siz çocuklarımıza ve gençlerimize emanet edebileceğimiz bir kent, bir İstanbul kalmaz. Üniversiteyi hayal edin, sağlık alanlarını hayal edin, lunaparkı hayal edin ama bırakın AVM’leri başkaları hayal etsin. Onun yerine toprak diyelim, hayvancılık diyelim, tarım diyelim, üretim diyelim. Ormanlarında kuş cıvıltısı dinleyip, meralarında, çayırlarında, otlaklarında en verimli hayvanların yetiştiği, her tarafta seraların oluştuğu, iyi tarım uygulamalarının yapıldığı, tarım alanlarının sebzeyle, meyveyle, tahılla dolu olduğu bir Çatalca’yı da hayal etmelisiniz. Toprağın ne kadar kıymetli olduğunu öğretmenlerinizi dinleyerek anlamalısınız” şeklinde konuştu.

Hayallerinizi kurun dünyayı yönetin
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara sözlerinin devamında şu sözlere yer verdi;
“Önümüzdeki yıllarda yapılacak olan yarışmalarda bu ilçemize hem tarihi geçmişten gelen önemiyle hem de geleceğe nasıl bir rol biçtiğimizle ilgili bakarsak buranın ne kadar kıymetli, önemli ve değerli olduğunu bilirsiniz. Hayallerinizi kurun ilçenin belediye başkanı olun, hayallerinizi kurun kaymakam, asker, öğretmen olun. Hayallerinizi kurun ilçenizi, mahallenizi, kasabanızı, kentinizi, ülkenizi büyütün. Hayallerinizi kurun dünyayı yönetin. 
Sizler her şeyi başarabilirsiniz. Bunun için inanmalısınız, inanmak başarmanın yarısıdır. Ben sizlerin bütün hayallerinizin gerçek olmasını diliyorum. Bu ülkeyi bizden sonra daha ileriye taşıyacak olan sizlersiniz. Sizlere Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk her zaman inandı ve güvendi. Onun yolundan giden çocuklar, gençler olarak bu güvencini boşa çıkarmamalısınız Gelecek Türk Gençliğine yani sizlere emanet edilmiştir.”
Yarınlarda bizlerin yerine geçeceksiniz
Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel konuşmasında,” Bu yarışma kentte yaşayan çocukların yaşadıkları kentle ilgili olarak düşüncelerini, gelecekle ilgili planlarını ölçmeye odaklanmış özel bir düşünce. Ben yarışmaya katılanların eserlerinin bir kısmını okuduğumda bu kentte yaşayan çocukların, bu kentin sorunlarıyla hemhal olduklarını memnuniyetle gördüm. Bugünden almış olduğunuz bakış açısı bu birikim yarın sizlerde bizlerin yerine geldiğinizde bu meslekleri gerçekleştirmede size yol gösterecek, doğru bir yol açacaktır. Ben bu yarışmada emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere belediyemizin tüm çalışanlarına, Milli Eğitimimize, öğrencilerimize ve bütün öğretmenlerimize, huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyorum” ifadelerine yer verdi.
Program Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel’e plaket takdimi ile devam etti.
Ödül alan öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verilirken, öğrencilerde eserleri hakkında bilgiyi konuklarla paylaştı. Ödül töreni  “ÇATALCA İÇİN BİR HAYALİM VAR” değerlendirme komisyonunda bulunan öğretmenlere plaket verilmesi, toplu fotoğraf çekimi ve yarışmaya katılan bütün öğrencilere hediye verilmesi ile son buldu.

      Çatalca İÇİN BİR HAYALİM VAR konulu Resim Yarışmasında dereceye giren Lise Öğrencileri;
1. Gabriela Atalay - Çatalca Anadolu Lisesi 11/D
2. Zehra Nur Karamahmutoğlu- Çatalca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11/A
3. Çağla Karayeğit- Çatalca Anadolu Lisesi 10/B

Çatalca İÇİN BİR HAYALİM VAR konulu Resim Yarışmasında dereceye giren Ortaokul Öğrencileri;
1.Nehir Özcan- Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 6/C
2. Elif Yalçın- Kestanelik Ortaokulu 5/B
3. Hilal Ersoy- İTO Ortaokulu 7/E

Çatalca İÇİN BİR HAYALİM VAR konulu Kompozisyon Yarışmasında dereceye giren Lise Öğrencileri;
1. Betül Çelik- Çatalca İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9/B
2. Zeynel İflazoğlu- Çatalca İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11/A
3. Melek Yıldırım- Çatalca İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10/A 

Çatalca İÇİN BİR HAYALİM VAR konulu Kompozisyon Yarışmasında dereceye giren Ortaokul Öğrencileri;
1.Elif Kaptan- İhsaniye İhsan Akdoğan İlk ve Ortaokulu 5/A
2. Ece Soğa Ceylan –Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 6/B
3. Buse Güler- İTO Ortaokulu 7/B

   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.