Çatalca’da çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

Çatalca’da çalışmalar hız kesmeden devam ediyor
Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin ilçenin muhtelif yerlerinde yapmış olduğu çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.

Yeşil alanları, doğal parkları ve her mevsim ayrı renk olan boydan boya tarlalarıyla, doğanın sınırsız güzelliklerini içinde barındıran Çatalca, 1115 km2  yüzölçümü, 724 km2 orman alanı ile de İstanbul’un en büyük ilçesi. Çatalca’da vatandaşların tarlalarına ulaşımını kolaylaştırmak ve bunun yanı sıra yaz aylarında özellikle hafta sonları ilçeye İstanbul’un her yerinden yoğun olarak gelen insanların rahat ve huzurlu zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar ilçe merkezinde olduğu kadar Çatalca’nın en ücra köşelerine kadar eksiksiz ulaştırılıyor.

Ekipler yoğun bir şekilde çalışıyor

Fen İşleri Müdürlüğü'nün, ilçe genelinde sürdürdüğü, asfalt, asfalt yama, yol yapım, yol açma, kilit parke taşı ve kaldırım yenileme çalışmalarında ekipler, Elbasan Mahallesi Kadıköy Caddesi’nde kaldırımları onardı. Elbasan Mahallesi’nde yeni yapılacak Kuran Kursu için yeni açılan imar yoluna malzeme serimi yapan ekipler Hallaçlı Mahallesi Kara Tren Caddesi yolunda iyileştirme çalışması yaptı. Ekipler tarafından Kabakça Mahallesi Sardunya Sokak yoluna stabilize serimi yapılarak tarla giriş yoluna büz konulma işi gerçekleştirildi. Kalfa Mahallesi’nde bulunan tarla yollarını gözden geçiren ekipler batak olan bölgelerin iyileştirme çalışmalarını tamamladı.

Hem vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi hem de ilçenin güzel bir görünüme kavuşması adına çalışmalarını sürdüren ekiplerin son durağı, Muratbey Mahallesi oldu. Ekipler burada tarla yollarının reglaj çalışmalarını gerçekleştirdi.

Metruk bina yıkıldı

Halk sağlığını, huzur ve güvenliğini ön planda tutacak çalışmalara imza atan Çatalca Belediyesi, aynı zamanda vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden unsurlarla da mücadele ediyor. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın özenle üzerinde durarak talimatlar verdiği çalışmalar, bu kapsamda ilçe genelindeki metruk binaların tespiti konusunda da titizlikle yapılıyor. Başkan Cem Kara’nın üzerinde durulması gereken önemli bir konu olduğunu her fırsatta dile getirerek, metruk binaların, geneli itibariyle suç işlemek maksatlı kullanıldığı ve zamanla uyuşturucu, uçucu madde ve alkol gibi kötü alışkanlıkları kullananların odağı haline geldiği, güvenlik bakımından doğurduğu sakıncaların yanı sıra görüntü kirliliği ve çevre sakinlerine rahatsızlık vermesi sebebiyle ilçe genelinde kontroller hız kesmeden sürdürülüyor, tespitler yapılıyor.

Çalışmalar kapsamında bağımlıların uğrak yeri haline gelerek vatandaşların şikâyetine sebep olan, Ferhatpaşa Mahallesi 109 Ada 33 Parselde bulunan bir metruk yapının yıkımı daha, güvenlik önlemleri eşliğinde gerçekleştirildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.