Çatalca’yı temiz tutmaya kararlıyız

Çatalca’yı temiz tutmaya kararlıyız
Çatalca Belediyesi ilçenin daha temiz olması, insanların daha sağlıklı ortamlarda yaşamlarını sürdürmesi için bütün imkânlarını kullanıyor.

Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçenin muhtelif yerlerinde temizlik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Çöp toplama ve sokakların süpürülmesi gibi temel görevler eksiksiz olarak yerine getirilirken, ibadethanelerin temizlenmesinden moloz toplamaya kadar pek çok hizmet de sunuluyor.

Cadde ve sokaklarda rutin süpürme ve temizlik çalışmalarını yapan ekipler ilave olarak insan ve trafik yoğunluğunun arttığı noktalarda mekanik süpürge aracıyla süpürme işini gerçekleştiriyor. Ayrıca bu alanlarda arazöz aracılığıyla dezenfektanlı su ile yıkama yapılarak cadde ve sokakların temizliği sağlanıyor. Özellikle ilçe genelinde yolların, kaldırımların yapımları ve bakımlarından sonra oluşan toz ile çamurların temizlenmesinde yıkama işini özenle yapılıyor.

İbadethaneler temizleniyor

Temizlik çalışmaları dış alanlarda yapıldığı gibi umumi olarak kullanılan iç mekânlarda da titizlikle yapılıyor. Çatalca Belediyesi, ilçede bulunan bütün ibadethanelerin temizliğini düzenli olarak gerçekleştiriyor. Bu doğrultuda, ilçemiz genelinde toplam 55 adet ibadethanenin temizliği için kurulan özel ekip çalışmalarına; özellikle yüksek olan yerlerdeki toz ve örümcek ağlarının alımını yaparak başlıyor. Daha sonra camlar içten ve dıştan silinerek minber, imam kürsüsü ve ayakkabılıkların temizliği de yapıldıktan sonra halıların temizliği halı yıkama makinesi ile sağlanıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ibadethanelerin iç temizliğinden sonra avlu, şadırvan ve tuvaletlerin de temizliğini gerçekleştiriyor.

Yaşanabilir olmanın gereği temizlik

Başkan Cem Kara, belediyenin olmazsa olmaz hizmet görevlerinin başında ‘temizlik’ olduğunu söyledi. Temizliğin en temel ihtiyaç olduğunu belirten Kara, “Temizlik, sağlığın ilk ve en önemli şartıdır. Yaşanabilir bir şehrin de ilk gereği, temizliktir. Bunun bilinciyle bu konuda en iyi hizmeti vermek için çalışmaya devam ediyoruzTemizlik işini sistemli ve kesintisiz biçimde yapıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.