Cem Kara “Çatalca’ya kasaba rolü biçilmişti”

Cem Kara “Çatalca’ya kasaba rolü biçilmişti”
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Radyo Number One Türk FM’de canlı yayın konuğu oldu ve Çatalca hakkında samimi açıklamalarda bulundu.


Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara 13 Temmuz 2017 Perşembe günü(bugün) 14.00-15.00 saatleri arasında 98.6 frekansta yayın yapan Radyo Number One Türk FM’de “Kadir Çetin’le Number One Star” programına canlı yayın konuğu oldu.

İstanbul’un arka bahçesi Çatalca

Program sunucusu Kadir Çetin’in “İstanbul’un arka bahçesi, saklı cenneti Çatalca’yı ve isminden sürekli söz edildiği için merak edilen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı bu programda tanıtmak istiyoruz” sözleriyle başlayan programda Başkan Cem Kara soruları tüm içtenliği ile yanıtladı.

Kanal İstanbul, imar, turizm ve Erguvan Festivali hakkında geniş açıklamaların yer aldığı programda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara telefon ve mesajla sorulan sorulara da cevap verdi.

Kanal İstanbul nerden geçecek?

Kadir Çetin’in Kanal İstanbul Çatalca’dan geçecek mi şeklinde ki sorusuna Başkan Cem Kara’nın cevabı kesin ve net oldu. Başkan Kara konuya dair, ”Ben ne öğretmenlik hayatımda, ne aile hayatımda, ne de belediye başkanlığım döneminde halkımıza asla yalan söylemedim, yanlış bilgi vermedim. Bu benim en önemli prensiplerimden bir tanesidir. Kanalla ilgili bu soruya şuradan buradan geçecek demek mümkün değildir. Bu kanalın nerden geçeceğine dair belediye olarak bir bilgimiz yok. Tahminen bir şey söylemem gerekirse Küçükçekmece gölünü baz alırsak oradan Karaburun’a kadar uzanan hatta, o bölgede doğal kanal yapısı var. Muhtemeldir ki oradan geçebilir. Bu da Çatalca sınırları demektir. Fakat bu söylediğim sadece benim yorumumdur. Kanalla ilgili şu anda resmi bir proje söz konusu değildir. Oradan olabileceği doğal yapıya baktığınızda uygun gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

Çatalca’da çarpık kentleşmeye yer yok

Çatalca’nın imar konusu il ilgili gelen soruya Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara,” Çatalca’nın %90’ı İSKİ Koruma Havzasındadır. İstanbul’a içme suyunu veren iki tane önemli merkez var, bunlardan bir tanesi Melen, diğeri ise Çatalca’dır. İSKİ yasakları nedeniyle Çatalca’nın benden önceki dönemde özellikle 2004 yılından sonra kolu kanadı kırılmıştı. İnsanların en doğal yaşam haklarından biri olan konut edindirme hakkından bile mahrumdu. Nüfusu dondurulmuştu. Bir kentin nüfusu dondurulursa buna paralel olarak ekonomisi de küçülür. Yani Çatalca’ya bir kasaba rolü biçilmişti. İstanbul’un yanı başındaki Çatalca’yı bir kasaba gibi bırakabilmek söz konusu değildi. Vatandaşlarımızın büyüme gelişme konusunda çok farklı görüşleri var. Bir taraftan Çatalca’nın tahrip edilmemesi hepimiz tarafından isteniyor. Öbür taraftan da gençlerin daha modern konutlarda yaşama talepleri var. Bizim çıkış noktamız özünü kaybetmeden bir Çatalca’ydı. Bir Esenyurt gibi Bağcılar, Güngören’deki gibi yoğunluklu bir yapılaşma Çatalca’da hiçbir zaman arzu etmedik. Şu anda bu öngörümüzden herhangi bir sapma söz konusu değil. Yeşil alanlar, su havzaları, orman alanları tahrip edilmeden Çatalca kent merkezindeki ömrünü doldurmuş evlerini yıkıyor, onun üzerine zemin üzerine maksimum 4 katlı yapı yapıyor. Bu nedenle Çatalca hiçbir zaman çarpık kentleşmeye, yoğunluklu bir nüfusa sahip olmayacak. Planlı olarak gelişmemizi sürdürüyoruz” ifadeleriyle cevap verdi.

Halkımız istediği sürece varım

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, tekrar belediye başkanı olacak mısınız şeklinde gelen soruyu da içtenlikle cevaplayarak,” Halkımız desteğini sürdürdüğü sürece bizde güzel şeyler üretebildiğimiz sürece bu görevimizi sürdüreceğiz” şeklinde cevap verdi.

Tüm halkımızı Erguvan Festivalimize davet ediyorum

Program sonunda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, tüm halkı 25-30 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek olan Erguvan Festivali’ne davet etti. Bu yıl 18.si yapılacak olan festivalin dolu dolu yaşandığını vurgulayan Başkan Cem Kara, “Festivalimizde çok sayıda etkinliğimiz ve sanatçımız yer alacak. 7’den 77’ye toplumun her kesimi festivalimizde aradığını bulacak. Kadınlarımız için yemek yarışmaları, çocuklarımız için uçurtma şenlikleri, sokak basketbol turnuvaları, yarışmalar, gösteriler, skeçler, tiyatrolar, yöresel ürün stantları, yağlı güreşlerimiz olacak. Bütün Çatalca, bölge, İstanbul ve Türkiye insanımızı Çatalca’mıza, festivalimize buradan davet ediyorum. Hep birlikte  güzel bir hafta yaşamak dileğiyle” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.