Cem Kara engel tanımayan gençleri kışlaya gönderdi

Cem Kara engel tanımayan gençleri kışlaya gönderdi
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalcalı gençlerin ve ailelerinin askerlik sevincini yaşamasına vesile oldu.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalcalı gençleri bir günlük temsili askerlik yapmaları için, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Hasdal Kışlası 6. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı’nda düzenlenen temsili askerlik törenine gönderdi.

Asker olmanın mutluluğunu yaşadılar

Aileleriyle birlikte, belediye görevlileri eşliğinde Çatalca’dan kendilerine tahsis edilen araçla yola çıkan gençler; Mertcan Genç, Mert Bay, Güven Uysal ve Olcay Karataş, İstanbul Hasdal Kışlası’nda bir günlüğüne silahaltına girerek temsili askerlik yapmanın mutluluğunu yaşadı. Hasdal Kışlası'nda temsili olarak giydikleri üniformalarla çakı gibi birer asker olan engelliler, tıraş oldu, karavanadan yemek yedi. Askerliğin temel kurallarını yerinde tecrübe eden gönüllü askerler komutanlarından, uygun adım yürüme ve selam durma gibi kuralları da öğrenme imkânı buldu.

Başkan Cem Kara’ya teşekkür ettiler

Evlatlarını yalnız bırakmayan aileler törende duygusal anlar yaşadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk bayrağı ile silah üzerine ellerini koyarak yemin eden engelli askerlere daha sonra terhis belgeleri verildi. Evlatlarının bir günlüğüne asker üniforması giyerek vatani görevini yerine getirmesinden dolayı gurur duyduklarını belirten aileler, Başkan Cem Kara’ya desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.