Cem Kara'nın su isyanı

Cem Kara'nın su isyanı
Başkan Cem Kara mahallelerde suların köy tarifesi üzerinden verilmesini istedi.
19 Kasım 2014 Çarşamba günü İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda Kasım Ayı İSKİ Genel Kurul Toplantı Gündemi’nde; “İSKİ Genel Müdürlüğü Tarifeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı”nın 2. maddesinde yer alan Köy konut tarifesi uygulanacak alanlar başlıklı maddede Çatalca’nın mahallelerindeki su fiyatları görüşüldü.

12 Kasım 2012 tarihli ve 6360 sayılı Kanun kapsamında Çatalca’da köy statüsünden mahalle statüsüne geçen 27 mahalle yasa kapsamında evlerde ve işyerlerinde suyu önümüzdeki 5 yıl boyunca normal tarifelerin 4’te 1 oranında ucuza, köy tarifesinde kullanacaklardır. İSKİ Genel Kurulu’nda 2015 ücret tarifelerine göre köy konut tarifesindeki içme ve kullanma suyu 0.90 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Mahalle statüsünde bulunan ama köy yaşantısı devam eden diğer mahallelerde ise suyun kullanımı 3.70 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

ESKİ BELDE BELEDİYELERİ DE KÖY TARİFESİNDEN YARARLANIYOR

2012 yılında kabul edilen 6360 sayılı Kanun dışında kalan fakat 2004 yılında çıkarılan 5216 sayılı Kanun’a göre belde belediyesi iken mahalleye dönüştürülen Binkılıç Atatürk ve Fatih, Çiftlikköy ve yine genel kurulda eksik ve hatalı görülerek düzeltilen, bununla beraber tarife değişikliğine eklenen Muratbey ve Karacaköy Mahalleleri’nde de içme ve kullanma suları 5 yıl boyunca 3.70 Türk Lirası olan tarifenin 4’te 1 fiyatına yani 0,90 Türk Lirası üzerinden kullanacaklardır.

Meclis gündem maddesi görüşülürken Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da söz alarak Karacaköy, Çiftlikköy, Binkılıç ve Muratbey Mahallelerinin yanı sıra; Ovayenice, Çakıl, İzzettin ile birlikte Arnavutköy ilçesinden tekrardan Çatalca’ya bağlanan Nakkaş ve Bahşayış Mahallelerinin de köy statüsünde olduğunu belirterek, bu yerleşim yerlerindeki vatandaşların da mağdur olmaması gerektiğini bildirerek, komisyon raporunun değiştirilmesini talep etti.


VERİLEN UĞRAŞ 37 MAHALLEYE YANSIDI

Çatalca’da köy yaşantısının devam ettiği 37 mahallesinde adrese dayalı sistem kayıtları veya muhtarlık belgesi ile tevsik edilen, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan yerlerdeki vatandaşlar suyu tarifenin 4’te 1 fiyatına kullanacaklardır.

Çatalca’da köy yaşantısının devam ettiği mahallelerde suyun ucuz kullanımının sağlanmasında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ile beraber İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Çatalca’yı temsil eden İBB Meclis Üyelerinin katkı ve çabalarının sürmesinin ardından İSKİ Genel Müdürlüğü tarafından da su tarifelerinin Çatalca’nın hayvancılık ve tarım yapılan mahallelerinde ucuzlatılması konusu olumlu bulmuş ve oy birliği ile İBB Meclisi’nde kabul edilmiştir. Konu ile ilgili olarak Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da İSKİ Genel Müdürlüğü’ne ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne, Çatalca’nın mahallelerine gösterdikleri bu ayrıcalıktan dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.