Çeşmecioğlu’ndan Işıklar’a net tavır!

Çeşmecioğlu’ndan Işıklar’a net tavır!
Silivri Belediye Meclis’i toplantısında Ortaköy Mahallesi'nde 7 milyon değerinde bir arazinin satış kararına CHP’li belediye meclis üyesi İbrahim Çeşmecioğlu’ndan tepki geldi. Çeşmecioğlu Gazete İstanbul’a yaptığı açıklamada ‘Mecliste koyduğum tavrın arka
Meclis toplantısına geçilmeden önce Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, meclis kürsüsünden Silivri’de görev yapan CHP, AK Parti ve DP’nin kadın ilçe başkanlarını kutladı ve bunun başka bir ilçede örneği olmadığını da sözlerine ekleyerek ‘Siyaseten ilçemiz adına güzel bir gelişme’ dedi.

Çeşmecioğlu’ndan satışa tepki!

Meclis gündeminin 3. maddesi olan mülkiyeti belediyeye ait Silivri, Ortaköy Mahallesi, 332 ada, 7 nolu parseldeki taşınmazın satışı konusunda CHP’li belediye meclis üyesi İbrahim Çeşmecioğlu söz aldı. Çeşmecioğlu, önce mahalleye verilen sözlerin tutulmasını, sonra böyle bir satış kararı alınmasını önerdi. Buna karşılık Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ‘O sizin fikriniz’ şeklinde yanıt verdi. AK Partili belediye meclis üyeleri ise satışla ilgili herhangi bir yorum yapmadı.


Karara ret oyu vereceğim!


Çeşmecioğlu Gazete İstanbul’a da konuyla ilgili konuşarak ‘Ortaköylü bir meclis üyesi olarak bu satışla ilgili sebepleri, hatta daha öncesinden haberdar olmayı isterdim. Karara Cuma günü ret oyu vereceğim. Diğer arkadaşlarım nasıl düşünür bilmiyorum. Bugün komisyon toplantısına da misafir olarak katıldım. Kararım nettir ve değişmeyecektir’ dedi. 


Önce komisyonda görüşülsün


AK Parti Gurup Sözcüsü Rıfat Kutlu, dün parti binasında yaptıkları basın açıklamasında ‘Mecliste neden sessiz kaldınız’ sorusuna karşılık ‘Önce konu komisyonda görüşülür. Neden satılacak bir anlarız. Ondan sonra gerekeni yaparız. Asıl karar Cuma günü komisyon görüşmelerinden sonra belli olacak. Her zaman böyle yapıyoruz. Daha komisyona gelmeden ret oyu vermek olmaz’ dedi. Şölen Fabrikasına mı satılacak? Söz konusu arazinin 7 milyon karşılığında Ortaköy’de bulunan Şölen isimli çikolata fabrikasına satılacağı da gelen bilgiler arasında. Mart ayı meclisinin ilk oturumunda gündem maddeleri Cuma günü görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Gözler Cuma günü yapılacak olan meclis toplantısına çevrilirken, söz konusu arazinin satışıyla alakalı CHP’li farklı belediye meclis üyelerinin de ret oyu vereceği öğrenildi.



KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.