CHP Büyükçekmece adayı Akgün HABERDAR’da….

CHP Büyükçekmece adayı Akgün HABERDAR’da….
Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, HABERDAR’ı ziyaret etti.
Aralarında; eski kaymakam Hayrettin Altunok ve Dr. Önder Eryiğit’in de bulunduğu, belediye meclis üyesi adayları ile birlikte gazetenin Büyükçekmece’de bulunan merkezini ziyaret eden Akgün’ü, HABERDAR Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Mert ve çalışma arkadaşları ağırladı.

Özgür basın vurgusu!

Burada HABERDAR’ın anı defterine; ‘Basın varsa özgürlük ve demokrasi vardır. Türkiye’de de demokrasiyi ve özgürce yaşayacağımız günleri çok özledik. Demokrasi yoksa kalkınma yoktur, sevgi yoktur, yaşamın zevki ve tadı yoktur. Özgür basınla özgür Türkiye için 30 Mart 2014 bir fırsattır. HABERDAR Gazetesi’ne ve ekibine bu yolda başarılar diliyorum.’ Yazan Akgün ÖZGÜR BASIN vurgusunda bulundu.

Ürküyorum!

Birkaç gün sonra gerçekleşecek 2014 yerel seçimini kestiremediğini kaydeden Akgün şunları söyledi; Elimizde bir çok anket verileri var. Mesela Türkiye’nin en ciddi araştırma şirketlerinden METROPOL Büyükçekmece’de CHP yüzde 60 küsür, AK Parti 33 küsür gibi sonuç alır diyor. Oranın bu kadar açık olması da beni ürkütüyor.
Açıkçası ülke genelinde büyük sürpriz bekliyorum. İstanbul’da 1989 seçimlerini yaşayabiliriz. O zaman İstanbul’da ANAP’ın elinde sadece bir biz kaldık bir de Adalar. Gerisi hep SHP’nin olmuş Dalan gitmiş Sözen gelmişti. Şimdi de aynı şey olabilir. Bence Türkiye genelinde CHP’nin oyları AK Parti’yi %33’e 32 geçecek ve yerel seçimlerden hemen sonra erken seçim tartışmaları başlayacak.


AKGÜN BURADA HABERDAR ANI DEFTERİNE MESAJ YAZDI:


Yerel demokrasi ihtilalı yapıldı!


Türkiye’de 3221 demokrasi okulu kapatıldı. Hiçbir askeri yönetim bir belediye bile kapatmamıştı. Yerel demokrasi ihtilalı yapıldı. Bu fazla  yazılıp çizilmedi. Basın zaman zaman bizi yönlendiriyor uyarıyor ama. Beş yıldır bize uygulanan baskıları kimse yamadı. Hergün üçtane müfettiş beni inceliyor kimse yazmıyor.

Üniversite tamam

Büyükçekmece için ne gerekiyorsa biz yapmaya devam ediyoruz. Büyükçekmece Üniversitesi tamam. 2015-2016 eğitim öğretim sezonunda öğrenci almaya başlıyoruz. Mimarsinan Koleji olduğu gibi üniversiteye dönüşüyor.

Babayiğit, Erol’dan güçlü!

Bakın AKP’nin en güçlü adayı İlker Gürbüz’dü. Ona rağmen 2009 seçimlerinde resmi kayıtlara 745 oy fark olarak geçti. Ancak sandıklar yeniden sayıldığında 450 sandığın ilk ellisinde fark 1500’ü geçmişti ve daha sonra onlar eyvah rezil oluyoruz diyerek sayımdan vazgeçtiler. Bu seçimlerde de bana göre en güçlü aday adayı Celal Babayiğit’ti ve onu aday yaptılar. Recep Erol aday olsaydı Babayiğit’ten 2-3 puan daha az oy alırdı. Belediye meclis üyesine gelince CHP 18, AKP 10 gibi sonuç alınır.




CHP bizim yazılımımızı kullanıyor


CHP İstanbul bu seçim sonuçlarını benim hazırladığım yazılımı kullanıyor. Zannediyorum Ankara’ya da verecekler. Bu sisteme göre yeterki sandık başındaki adamlar dikkat etsin. Anında sandık sonuçlarının fotoğrafı çekiliyor. Bu fotoğraf tutanakla kayıt altına alınıyor ve merkeze gönderiliyor. Saniyede merkez bütün sandık sonuçlarını öğrenmiş oluyor.

Sevgi yürüyüşü yapacağız!

Cuma günü Cuma namazı sonrası Mimarsinan’dan başlayarak sevgi yürüyüşü yapacağız. Cumartesi ise 4 bin araçla konvoy yapacağız. Ve seçim çalışmalarımızı noktalayacağız. Şimdiye kadar 600 ev ziyaret ettim. Bu seçimde vatandaşı dinliyorum adamlar konuşmuyor, projelere bakmıyor, kafasını ellerinin arasına alarak bakıyor. Boşver Büyükçekmece’yi diyor. Ülke elden gidiyor ülke diye haykırıyor.


Meydan sözü!

HABERDAR Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Mert çalışma odasından hergün gördüğü manzarayı Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün’le paylaşarak; ‘Buranın meydan olması gerek. Atirus ve belediye binası dışında hiçbir bina kalmadan burası şahane bir görüntü oluşturur. İçerisinde parklar bahçeler sosyal alanların olduğu. Ben belediye başkanı olsam bu manzarayı kaçırmam’ derken. Akgün de Mert’in fikrine katıldığını söyleyerek kısmet olursa ileride bu projeyi hayata geçirmeye çalışacağı sözünü verdi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum