CHP'den Ulaşım Zamlarına Protesto Eylemi

CHP'den Ulaşım Zamlarına Protesto Eylemi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Avcılar İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları, İstanbul'da şehiriçi ulaşıma yapılan son zamları protesto etmek amacıyla Avcılar metrobüs durağında basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Avcılar İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları, İstanbul'da şehiriçi ulaşıma yapılan son zamları protesto etmek amacıyla Avcılar metrobüs durağında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya katılanlar, daha sonra ücretsiz ücretsiz turnikeden geçerek metrobüse bindi.

Bugün öğleden sonra Avcılar Metrobüs durağına gelen CHP Avcılar İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları üyeleri, şehir içi ulaşıma yapılan zamları protesto etmek için Avcılar metrobüs üst geçidinde bir basın açıklaması yaptı.

Ellerinde, 'Asgari ücret artışı varsa ulaşımda zam var", 'Milletçe zamlanıyoruz" dövizleri taşıyan ve 'Zam zam nereye kadar" ve 'Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganları atan gurup adına açıklamayı CHP Avcılar Gençlik Kolları Başkanı Okan Yılmaz okudu.

Yılmaz, 'Geçtiğimiz aylarda su ve halk ekmekle başlayan zamlar, motorlu taşıtlar, çevre temizlik vergisi, pasaport, nüfuz cüzdanı, ehliyet, noter kağıtları, özel işlem damga vergilerine yüzde 5.58, trafik sigortalarına ise yüzde 20 zamla devam etti" dedi.

Köprü ve otoyol geçişlerine de yüzde 16 zam yapıldığını söyleyen Yılmaz, 'Son olarak da ulaşımın arttırılmasıyla 'şimdilik' son bulan zam yağmuru halkımızı belini iyice büktü. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman olduğu gibi bugün de halkımızın çıkarlarını düşünerek haklarını aramaya devam ediyoruz. Bugün halkımız ekonomik anlamda nefes alamazken, hiçbir maaş yoksulluğu ortadan kaldıracak düzeye ulaşmamışken, en temel hakkımız olan ulaşıma yapılan zam bardağı taşıran son damla olmuştur. CHP Avcılar Gençlik Örgütü olarak Kadir Topbaş'tan şu sorumuzu cevaplamasını bekliyoruz; dünyada petrol fiyatları düşerken bu ulaşım zamları niye?" dedi.

Eyleme katılanlar daha sonra turnikelerden ücret ödemeden geçerek metrobüse bindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.