CHP Esenyurt’tan itiraz açıklaması

CHP Esenyurt’tan itiraz açıklaması
CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Abdullah Başpınar ve CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Çetin Çapan, 30 Mart yerel seçimlerine yönelik yapılan itiraz başvuruları üzerine, bir basın açıklaması yaptılar.

Çok sayıda partilinin toplandığı CHP Esenyurt İlçe Binasına gelen ve itirazlar hakkında bilgi veren İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 30 Mart yerel seçimlerinin, Türkiye siyasi tarihine şaibeli seçimler olarak geçeceğini belirtti.

 Kapakta ‘Evet’ basınca ‘Tercih’

Evet mührü yerine Tercih mührü basıldığı iddiaları üzerine yapılan başvurunun ardından alınan bazı sandıklardaki yeniden sayım işleminin ardından,  partililere bilgi veren Salıcı; “Bazı arkadaşlarımızı ‘Evet’ yazılı mühürlerle oy kullandıkları ilçe seçim kutuluna dilekçe verdiler. Yapılan itirazlar sonucunda bazı sandıklarda yeniden sayım işlemi yapıldı. Gördüğümüz ve anladığımız kadarı ile mührün kapağında evet yazıyor ama bastığınız zaman tercih şeklinde baskı ortaya çıkıyor. Dolayısıyla biz evet mührünü gördük diyen arkadaşlarımız, doğru söylüyor. Bir evet görmüş ama oy pusulasına basılan tarafında tercih olarak ortaya çıkıyor. Bugün 41 tane sandık tek tek açılıyor. Hepsine bakılıyor ama böyle bir şey ortaya çıkmıyor.

Dolayısıyla böyle bir şaibenin olmadığını netleştirmiş olduk. Her ne olursa olsun bu seçimler, her türlü mücadeleye rağmen Türkiye siyasi tarihine şaibeli seçimler olarak geçecektir. Şaibeli seçimler olarak geçmenin nedeni ise bizim yapmış olduğumuz bazı itirazların reddedilmiş olması ya da yeterince doğru çıkmamış olması değil! Bizim yaptığımız itirazlar, seçimlerin iptalini gerektiren gerekçelerin olmasıdır” dedi.

Çapan; “Parti içi düzeni oturtmamız gerekiyor”

Oğuz Kaan Salıcı’nın ardından CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Çetin çapan söz aldı. Çapan; “Burada her tarafta olduğu gibi bir yarış oldu. Türkiye’nin her yerinde olduğundan fazla çok sayıda sıkıntıları bizde burada yaşadık. Ama daha önceki teşkilatımızla ilgili sıkıntı yaşadık. Bir kısmı Avcılara, bir kısmı ise Başakşehir’e  gitti. Esenyurt’ta çalışmadılar. Ama Başakşehir’de veya Avcılar’da partimizi çalıştırırlarsa buna diyecek hiçbir şeyimiz yok. Ama bazı arkadaşlarımız, Esenyurt’ta kalıp, AKP’lilerle iş birliği yaparak ev toplantılarına katıldılar. Bunların bu parti içerisinde barınmaması gerekir.

Partimizin 7 bin üyesi var. 700 bin nüfuslu bir ilçeyiz bunun 4 bini diğer ilçelerden buraya taşınan nakillerle oluştu. Normalde Esenyurt’ta yaşayan 3 bin tane üyemiz var. Bu 3 bin üyemizin de en az 1800’ü diğer partilere gitmişlerdir. Hatta diğer partilerin sandık başlarında görev almış bulunmaktalar. Bizim Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hazır olabilmemiz için kesinlikle parti içindeki düzeni oturtmamız gerekiyor. 50-60 bin üye yapmamız gerekiyor. Her üyeye 2 oy 3 oy gönüllü çalışan bir eleman olarak düşünmemiz ve partili olduklarını hissettirmemiz gerekiyor. Biz CHP’li olarak etkin bir muhalefet ve şeffaf hizmet vermemiz için bir arada olmamız ve birbirimize destek olmamız gerek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.