CHP Handan Toprak dedi

CHP Handan Toprak dedi
Avcılar adayı Dr. Handan Toprak oldu
CHP 30 Mart Yerel seçimleri öncesi, bölgemizde belirlenmeyen belediye başkan adaylarını da belirledi. Parti Meclisi kararıyla kesinleşen bilgilere göre Büyükçekmece, Silivri, Çatalca adayları değişmedi. Avcılar'ın mevcut belediye başkanı Mustafa Değirmenci aday gösterilmedi.

Çatalca - Cem Kara
Silivri - Özcan Işıklar
Büyükçekmece - Hasan Akgün

Küçükçekmece - Gökhan Gümüşdağ

Avcılar'a kadın aday

Gelen ilk bilgilere göre kesinleşmiş Avcılar adayı Dr. Handan Toprak oldu. Avcılar'da 1999 seçimlerinde DSP adayı olarak başkan seçilen 2004 yılında CHP'ye katılan Mustafa Değirmenci aday gösterilmedi. 15 yıldır başkanlık görevini üstlenen Değirmenci'nin belediye başkanlık görevi 31 Mart 2014 günü bitmiş olacak. Avcılar'da 10'dan fazla aday adayının olduğu yoğun seçim sürecinde Dr. Handan Toprak ismi ön plana çıkıyordu. Kamuoyunda mevcut belediye başkanıyla devam edileceği kanaati dile getirilse de Dr. Handan Toprak ismi özellikle tabanın desteğini almıştı.


Dr. Handan Toprak Kimdir?

CHP İstanbul İl Örgütü Kadın kolları başkan yardımcılığı görevini sürdürmekte olan Handan Toprak, 1993 - 2006 yılları arasında devlet memurluğu sebebiyle resmi görev alamazken, CHP Avcılar ilçe örgütüne gönüllü destek sunumu yaptı. 2006 - 2007 Ekim yılları arasında CHP Bahçeşehir Belde Yönetim Kurulu üyeliği ve Belde Sekreterliği yapan Toprak 2007 Ekim - 2010 Ocak yılları arası CHP Büyükçekmece ilçe yönetim kurulu üyeliği yaptı. CHP Esenyurt İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, Seçim Organizasyon ve Koordinasyondan sorumlu başkan yardımcılığı görevini 2010 Ocak - 2012 Mart yılları arasında sürdürdü. 2012 Temmuz'unda ise halen sürdürmekte olduğu CHP İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, Sağlık’tan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Tıp fakültesi öğrenciliğine Hacettepe Üniversitesinde başlayan Dr. Handan Toprak, 1986 - 1992 yılları arasında yurdun çeşitli şehirlerinde hekimlik görevini üstlendi.  1992 yılında Avcılar Denizköşkler sağlık ocağının kurucu hekimlerinden olan Toprak 8 yıl bu görevi sürdürdü. 1999 - 2013 yılları arası özel bir hastanede başhekim yardımcılığı yaptı.


Dr. Handan Toprak Gezi Parkında sağlık malzemesi tedariği sağlarken...

Gezi Parkı Doktoru

Dr. Handan Toprak Gezi Parkı direnişinde, direniş boyunca Gezi Parkında gönüllü sağlık hizmeti verdi. Toprak, Gezi Parkı revirlerinde nöbet tutan gönüllü doktorlardan biriydi. Revirde çalışan doktorlara soruşturma açılmasına tepki gösteren Toprak, “Bize diyorlar ki; ‘Kimden izin aldınız? Neden izin almadınız oradaki hastalara müdahale etmek için?’ Çevre bilinci ile yapılan barışçıl bir eylemde yaralanan insanlara sağlık hizmeti vermeyi mesleki ve sosyal bir sorumluluk kabul ediyorum. Şimdi burada kalp krizi geçiren biri olsa ve burada da kalp uzmanı olsa, bu hastaya müdahale etmek durumunda kalsa, önce gerekli yerlere başvurup, izin alıp, ondan sonra mı müdahale etmek durumunda olacak? Afetlerde ve acil durumlarda izin alınmaz. Nerede olursak, olalım, o anda sağlık hizmetine ihtiyacı olan kim varsa, beklemeden anında o hizmeti vermek durumundayız. Bunu yapmazsak, o zaman suç işlemiş oluruz” şeklinde tepki göstermişti.


Handan Toprak Haberdar Gazetesi'nin Kumburgaz Artemis Otelde düzenlenen 12. yıl gecesinde...

Sivil Toplum Desteği

Aday adaylığı süreci boyunca toplumun her kesiminde destekçi bulan Dr. Handan Toprak, 29 Aralık CHP İl binası açılışına Handan Toprak Gönüllüleriyle çıkarma yapmıştı. Çoğunluğu gençler ve kadınlardan oluşan Handan Toprak Gönüllüleri süreç boyunca adeta adaymışçasına çalıştı. Birçok yerel ve ulusal televizyon kanallarında Avcılar fikirlerini paylaşan Toprak, toplumun her kesiminden Sivil Toplum Kuruluşlarıyla açılışlar, yemekler, ve açık hava toplantılarında buluştu. Rumeli Balkan güçbirliği platformunun desteğini alan Handan Toprak, balkan göçmenleriyle sık sık bir araya geldi.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
46 Yorum