CHP, İBB raporuna şeffaflık şerhi

CHP, İBB raporuna şeffaflık şerhi
CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2014 yılı denetim komisyonu raporuna 12 sayfalık şerh koydu.
 ''İhalelerin şeffaf olmaması, usulsüzlük yapılması ve denetim komisyonunun denetim raporu değil de adeta faaliyet raporu hazırladığı'' gerekçeleriyle denetim komisyonu tek CHP'li üyesi Dr. Hakkı Sağlam İETT, İSKİ Genel Müdürlüğü ve İBB Başkanlığı'nca yapılan ihaleleri sıraladı. Şerhe daha sonra ''İBB bu ihaleleri yukarıdan gelen talimatlar, siyasi bağlantılar ve kişisel ilişkiler doğrultusunda adeta dağıtmaktadır'' notu düşüldü. 

İki AKP'li meclis üyesi, bir CHP'li meclis üyesinden oluşan denetim komisyonu raporuna 'muhalefet şerhi' koyan CHP'li meclis üyesi Hakkı Sağlam'ın 2014 yılında gerçekleştirilen ihalelerle ilgili tespitlerden bazıları şöyle:

İETT, Kiptaş'a çalışmış

-İETT Genel Müdürlüğü asıl işi taşımacılık olduğu halde 2015 yılı boyunca ''Avrupa yakası personel servisi taşıma hizmet alımını'' ihale yöntemiyle 3 milyon 898 bin 571 lira bedelle ihale etti.

-İETT 2015 yılı boyunca 2 bin 287 şoför ve hizmet işçisi alımı 215 milyon 481 bin 928 liraya İBB iştiraki KİPTAŞ AŞ'den hizmet alımı yöntemiyle gerçekleştirdi. 

-İSKİ tankerli içme suyu taşıma ve dağıtım işini 36 milyon 492 bin 253 lira bedelle İBB iştiraki Hamidiye AŞ'ye ihale etmiş. 
-36. İstanbul Maratonu organizasyonu hizmet alım işi 5 milyon 950 bin lira bedelle tek teklif veren İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Tic. AŞ'ye verilmiş.

Taksim eleştirisi

-Taksim Meydanı çevre düzenleme inşaatı 15 milyon 999 bin 778 lira bedelle AŞ+Ltd iş ortaklığına ihale edilmesine karşın 15 ay geçmesine karşın bitirilememesi şerhte eleştiriliyor.

Gayrimenkuller ucuza gitmiş

-Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğü tarafından Bakırköy Florya'da 5 bin 850 metrekare ve benzeri parseller 90 bin lira bedelle kiraya verilmiş. Şerhe, ''Anılan yerlerin piyasa rayicinin yaklaşık 4 katı daha fazla olduğu ancak anılan gayrimenkullerin rayiç bedelin altında kiraya verildiği bu durumun kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmadığının göstergesi'' notu düşüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.