CHP il toplantısında Albatros konuşuldu

CHP il toplantısında Albatros konuşuldu
CHP İstanbul İl Yönetimi toplantısında İl Başkanı Murat Karayalçın ile yöneticiler arasında gergin anlar yaşandığı iddia edildi.

CHP İstanbul İl Yönetimi toplantısında İl Başkanı Murat Karayalçın ile yöneticiler arasında gergin anlar yaşandığı iddia edildi. Odatv’ye konuşan Başkan Karayalçın, “Gerginlikler, tartışmalar her kurulda olur. Gündemde olan konulara göre farklı görüşler de dile getirilebilir, özel bir anlam çıkarmamak gerekir” dedi.  

Odatv, CHP kulislerindeki sert tartışmanın ayrıntılarına ulaştı. 1 Kasım seçim tarihinin açıklanmasının ardından  CHP İstanbul İl Yönetimi 26 Ağustos 2015 günü toplandı. Yaklaşık 6 saat süren toplantıda özellikle seçime ilişkin çok sert tartışmalar yapıldı.

Odatv’nin edindiği bilgilere göre, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Fatinoğlu’nun 3. bölgede Seçim Koordinasyon Merkezi açılmamasını eleştirdiği belirtildi.

FATİNOĞLU TOPLANTIYI TERK ETTİ

İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aslan’ın CHP Genel Merkezi’ni eleştirerek mahalle kongrelerinin durdurulmasına tepki gösterdiği öne sürülen toplantıda, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Fatinoğlu ile Başkan Yardımcısı Oğuz Soydan arasında küfürlü tartışma yaşandığı ileri sürüldü. Bu tartışmanın ardından Fatinoğlu’nun toplantıyı terk ettiği öğrenildi.

“YUMRUĞU MASAYA VURMA VAKTİ”

Toplantıda, Başkan Karayalçın’a Başkan vekili Kenan Sönmez ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Şükran Akyol’dan “yumruğunuzu artık masaya vurmanızın zamanı geldi” eleştirisinde bulunduğu öğrenildi. Karayalçın’a “örgüt böyle naif yönetilmez” tepkisinin de geldiği iddia edilirken Karayalçın’ın bu eleştirileri kabul etmediği ifade edildi.

“SİZDEN KORKARAK MI BURADA KONUŞACAĞIZ?”

İl Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Epözdemir’in ise Büyükçekmece Belediyesi’nin Albatros arazisini satmasını eleştirdiği öne sürüldü. Sarıyer Belediyesi önündeki işçilerinin il binası önündeki eylemine bir çare bulunmasını gerektiğini söyleyen Epözdemir’in çözüm sürecine ilişkin ise “Kürt sorunu, son günlerdeki çatışma ve ölümler üzerine partinin net bir pozisyon alarak devreye girmesini,100 yıllık birikimi olan bir partinin barış ve kürt sorunu ile ilgili çözüm önerilerini yüksek sesle dile getirmeli” dediği iddia edildi. Bu sözlerin ardından Başkan Karayalçın’ın sert çıktığı öne sürülürken Epözdemir’in ise “Sesinizi yükseltmenize gerek yok, sizden korkarak mı burada konuşacağız?” dediği öğrenildi.

KARAYALÇIN: TARTIŞMALAR HER KURULDA OLUR

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Odatv’ye yaptığı açıklamada yönetim kurulu toplantısından bilgi vermeyi doğru bulmadığına dikkat çekti. Karayalçın, “Gerginlikler, tartışmalar her kurulda olur. Gündemde olan konulara göre farklı görüşler de dile getirilebilir, özel bir anlam çıkarmamak gerekir” diye konuştu.

Caner Taşpınar

Odatv.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.