CHP'li belediyeden Alevileri sevindirecek yatırım

CHP'li belediyeden Alevileri sevindirecek yatırım
CHP'li Avcılar Belediyesi Yeşilkent Mahallesi Kent ve Kültür Evi ile beraberinde Cem Evi’nin açılışı yapılıyor.
CHP'li Avcılar Belediyesi ilçenin çeşitli yerlerine ihtiyaçlar ve imkânlar dahilinde kültür merkezleri açmaya devam ediyor. Yeşilkent Mahallesi’ndeki yeni 4 katlı Kültür Merkezi ve Cem Evi, 4 kattan oluşuyor.


1850 metrekare kapalı alana sahip olan yerin bodrum katında; cenaze ve kurban kesim alanı bulunmaktadır. Morg, gasilhane, abdesthaneler ve kapalı cenaze namazı alanı, kurban kesim alanı ve 1000 kişilik yemek kapasiteli mutfak mevcuttur. Cenaze alanı gerekli havalandırma sistemleri ile donatılmış olup ihtiyaç duyulması halinde ayrılabilir tarzda çok amaçlı salon haline getirilebilmektedir.

Zemin katında; yemekhane bulunmaktadır. 250 kişilik kapalı, 250 kişilik de açık alan olmak üzere toplam 500 kişiye aynı anda hizmet verebilecek yemekhane mevcuttur. Bu kat ses sistemi, görüntüleme sistemi ve tüm gerekli mekanik ve elektrik altyapıları ile donatılmıştır.

Birinci katında; derslik alanlarını içermektedir. Tüm dersliklerde akıllı tahta sistemi kurulmuştur. Toplantı salonu projeksiyon ve ses sistemine sahiptir.
Çatı katında ise, aynı anda 300 kişiyi barındırabilecek kapasitede modern ses, ışık ve 3 boyutlu sahne sistemleri donatılmış cem salonuna sahiptir. Bina genelinde tüm ileri teknoloji ürünü altyapı sistemleri düşünülerek yapılmıştır. 

İlçede yaşayan Alevi vatandaşlar, kültürel faaliyetlerini özgürce yapabilecek, bunun yanı sıra örf ve geleneklerini de yine bu çatı altında rahatça yaşatabileceklerdir.
Yeşilkent Mahallesi’nde Avcılar Belediyesi tarafından yapılan Yeşilkent Kent ve Kültür Evi olarak yapılmış olup, aynı zamanda Cem Evi olan yerin açılışı 25 Nisan Pazar günü saat 13:00’da yapılacak.

Avcılar Belediyesi Yeşilkent Kent ve Kültür Evi ve Cem Evi’nin açılışının ardından, yerel sanatçı Ayhan Yardımcı, Cem Evi korosu, Cem Evi Semah gösterisi, konuk sanatçılar; Erdal Erzincan, Tolga Sağ, Muharrem Temiz ve Gani Pekşen sahne alacağı konser gerçekleştirilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.