CHP'lilerin suç duyurusu yaptığı dava yarın

CHP'lilerin suç duyurusu yaptığı dava yarın
CHP’lilerin suç duyurusu üzerine Reza Zarrab ve Ebru Gündeş hakkında açılan davanın ilk duruşması yarın.
Kadıköy Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyeleri Dr. Hakkı Sağlam ve Hüseyin Sağ tarafından Kanlıca’da ki tarihi Mehmet Arif Bey Yalısı’na kaçak kat çıkmasına ilişkin 01.06.2015 günkü suç duyurusu üzerine Reza Zarrab ve Ebru Gündeş hakkında açılan davanın ilk duruşması yarın (11.03.2016) Cuma günü saat 11:00 de Beykoz 1 Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. Duruşmaya İBB Meclisi CHP Üyeleri Dr. Hakkı Sağlam ve Hüseyin Sağ’ın yanısıra CHP İBB Meclis Üyeleri de katılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li Meclis Üyeri Hüseyin Sağ ve Hakkı Sağlam 01.06.2015 tarihinde Reza Zarrab, Ebru Gündeş, Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkilileri ve diğer kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Söz konusu kişilerin imar kirliliğine yol açma ve görevi kötüye kullanma suçlarından yargılanmasını isteyen CHP’li Hakkı Sağlam ve Hüseyin Sağ, “Kültür varlığı nitelinğindeki yapıların tahrip edilmesine kamu görevlileri kayıtsız kalmıştır. Şahıslardan şikayetçiyiz” ibarelerini kullanmışlardı.

Dava örgütlü suç kapsamında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan başvuruda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet edildiği, Türk Ceza Kanunu'nun 257. maddesinde yer alan görevi kötüye kullanma ve aynı kanunun 184. maddesinde bulunan “İmar kirliliğine neden olma” suçunun işlendiğine dikkat çekilmişti. Konuyla ilgili kişiler hakkında kamu davası açılması ve cezalandırılmaları talep edilmişti. Başsavcılık söz konusu şikayetin soruşturulması için dosyayı örgütlü ekonomik suçlar soruşturma bürosuna göndermişti. Dava açılması halinde kamu görevlileri üç aydan iki yıla kadar hapis cezası istemiyle, imar kirliliğine yol açanlar beş yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Yalı 770 Metrekare Büyüklüğünde

 
Toplam 770 metrekare büyüklüğündeki yalıların arasına dışarıdan da görünen asansör yapılırken, yan duvarları kırılarak tüp geçitle birbirine bağlanmıştı. Kaçak kat çıkılan yalılardan birinin zemin katının dış cephesinin yıkılarak tamamen camla kaplandığı ortaya çıkmıştı. Yalılalardaki ahşap korkulukların sökülerek yerine cam takıldığı, Boğaz'a açılan bahçelerin ise tamamen yıkılarak birleştirdiği tespit edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.