CHP: Sorumlusu yerel yönetim!

CHP: Sorumlusu yerel yönetim!
CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, Esenyurt'ta meydana gelen işçi cinayetlerini değerlendirdi:
Marmara Park AVM yangınıyla gündeme gelen Esenyurt'ta hemen her hafta bir işçi hayatını kaybediyor. Betonlaşmanın yoğun olduğu kentte bu denli sık ölüm yaşanmasını hükümet ve belediyenin sorumluluğunu yerine getirmemesine bağlayan CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, Esenyurt'u imara aykırı yapılanla dolduran Esenyurt Belediyesi'nin sicilinin bozuk olduğunu söylüyor.

"AKP ADETA GÖZ YUMUYOR"

Bir basın açıklamasıyla gazetelerin haber merkezlerine ulaşan CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, işçi ölümlerinde sorumluların hükümet ve yerel yönetimler olduğunu söyledi. Gökmen, "Esenyurt Atatürk mahallesinde bulunan Kristal Şehir inşaatında çalışan 23 yaşındaki Metin Boğmalık, iş güvenliği tedbirleri yeterince alınmadan çalıştırıldığı için yaşamını yitirdi. Daha önce de bu inşaatlarda iş cinayetlerinden işçilerin öldüğü ve yaralandığı bilinmektedir.

Ülke genelinde olduğu gibi Esenyurt ilçemizde de  imara aykırı, çevre dokusunu bozan, yaşam alanlarını daraltarak aşırı rant ve kâr hırsıyla hareket eden müteahhitlere göz yuman hükümet ve belediyeler, iş güvenliği tedbiri almadan işçileri çalıştırarak iş cinayetlerine kurban gitmelerine adeta göz yummaktadırlar" dedi.

"MARMARA PARK, STAR TOWERS... ŞİMDİ DE KRİSTAL ŞEHİR!"

Özelde Esenyurt, genelde ise Türkiye'deki tüm inşaat şantiyelerinin denetlenmesi gerektiğinin altını çizen CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Buradan Esenyurt Belediyesi yönetimine sesleniyorum, iş cinayetleri, işçi cinayetleri konusunda sicilinizin bozuk olduğunu bütün Türkiye biliyor. Esenyurt'u imara aykırı yapılarla doldurdunuz. Marmara Park inşaatının naylon çadırlarında 11 işçi yanarak can verdi.

Ortağı olduğunuz Star Towers inşaatlarında çalışan işçiler, alamadıkları maaşları için belediye önündeki eylemlerinde dayak yediler. Bugün de yeterince denetlemeyen inşaatlardan birinde gencecik bir işçi yaşamını yitirdi.
CHP Esenyurt İlçe Örgütü olarak, başta Esenyurt Belediyesi olmak üzere, Çalışma Bölge Müdürlüğü ve İş Müfettişlerinin görevi olan denetimleri yapmalarını istiyoruz. Esenyurt genelindeki tüm inşaatların iş güvenliği kuralları açısından denetlenmesini bekliyoruz. Aksi taktirde, yaşanacak her olaydan sorumlu olduklarını bir kez daha hatırlatıyoruz. Esenyurt halkını, bölgemiz basınını, kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz"...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.