CHP'li meclis üyesi Topbaş'ı uyardı...

CHP'li meclis üyesi Topbaş'ı uyardı...
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde Valilik, SHÇEK, Emniyet, Milli Eğitim, Meslek odaları, STK’lar ve Üniversitelerin acilen ortak bir çalışma yapması elzem olmuştur
 İBB Meclisinin CHP’li Üyesi Ümit Yurdakul, Başkan Topbaş uyarıda ve öneride bulunarak seslendi:

 

Son zamanlarda artarak devam eden ve tehlike çanları çalan Çocuk suçlarının giderilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde Valilik, SHÇEK, Emniyet, Milli Eğitim, Meslek odaları, STK’lar ve Üniversitelerin acilen ortak bir çalışma yapması elzem olmuştur

 

 

İBB Meclisinin CHP’li Üyesi Ümit Yurdakul hazırladığı yazılı soru önergesinde; İstanbul’da son zamanlarda artarak devam eden Çocuk suçluluğunu ve suçlarının önlenmesi konusunu İBB Meclis Gündemine getirdi ve Belediyelerin, 5216 ve 5393 sayılı belediye kanunlarının ilgili maddeleri ile sınırları içinde yaşayan kişi, aile ve toplulukların derinleşen sosyal sorunlarıyla yakından ilgilenmek durumunda olduğunu hatırlatarak Başkan Kadir Topbaş’a şu soruları sordu: “Belediyemizin risk altındaki çocukların tespiti ve bu riskin ortadan kaldırılması için herhangi bir çalışması var mıdır? Bu sorunun giderilmesi için Valilik, SHÇEK, Emniyet, Milli Eğitim, Meslek odaları, STK lar, Üniversite ile ortak bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Amir belediye sıfatıyla, ilçe belediyelerin yapması gereken bu yöndeki çalışmaların kontrolünü ve denetimini yapabiliyor musunuz? Özellikle suça sürüklenen ancak cezaevine girmeyen çocukların topluma kazandırılması için bakım, danışmanlık ve rehabilitasyon hizmetleri için herhangi bir yeni projeniz var mı? Belediyemizin suçların işlenmesini önlemek, potansiyel suçluları caydırmak amacıyla alt yapı, eğitim, sosyal ve fiziki koşulların sağlanması adına herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor mu?

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2014 yılı Temmuz ayı Meclis Toplantılarında CHP Bağcılar Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Ümit Yurdakul hazırladığı ve Meclis Başkanlığına sunduğu ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen önergesi şöyle;

Konu: Çocuk suçluluğunu önleme hakkında. 18-07-2014

Günümüzde yerel yönetimler, 5216 ve 5393 sayılı belediye kanunlarının ilgili maddeleri ile sınırları içinde yaşayan kişi, aile ve toplulukların derinleşen sosyal sorunlarıyla yakından ilgilenmek durumundadır. Temelde bu sorunlar yoksulluk, işsizlik, dilencilik, madde bağımlılığı, sokak çocukları, çocuk suçluluğu v.b. sorunlardır ki, bu sorunların çözümünde merkezi yönetimlerle birlikte yerel yönetimlerin de önemli bir rolü vardır. Yapılan araştırmalarda en çok hırsızlık ve gasp olayları ile gündeme gelen çocuk suçluluğu olgusu son dönemlerde cinayet haberleri ile de gazetelerin üçüncü sayfalarında yer almaktadır.

Bu bağlamda, bu toplumsal yaranın önlenmesine yönelik;

1- Belediyemizin risk altındaki çocukların tespiti ve bu riskin ortadan kaldırılması için herhangi bir çalışması var mıdır?

2- Bu sorunun giderilmesi için Valilik, SHÇEK, Emniyet, Milli Eğitim, Meslek odaları, STK lar, Üniversite ile ortak bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

3- Amir belediye sıfatıyla, ilçe belediyelerin yapması gereken bu yöndeki çalışmaların kontrolünü ve denetimini yapabiliyor musunuz?

4- Özellikle suça sürüklenen ancak cezaevine girmeyen çocukların topluma kazandırılması için bakım, danışmanlık ve rehabilitasyon hizmetleri için herhangi bir yeni projeniz var mı?

5- Belediyemizin suçların işlenmesini önlemek, potansiyel suçluları caydırmak amacıyla alt yapı, eğitim, sosyal ve fiziki koşulların sağlanması adına herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor mu?

Sorularımın yazılı olarak cevaplandırılması için başkanlık makamına havalesini arz ederim. Saygılarımla, İBB Meclis Üyesi Ümit Yurdakul        

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.