CHP'li Şeker; Devlet kurnazlık yapmaz

CHP'li Şeker;  Devlet kurnazlık yapmaz
Yargıtay elektrik faturalarında vatandaştan temin edilen kayıp kaçak bedeli hakkında «Kaçaktan tüketicilerin sorumlu tutulamayacağı» yönünde karar verdi. Karara rağmen «Teknik ve Teknik Olmayan Kayıp Bedeli» adı altında faturalara yeni bir ibare yerleştir

 Konuyu TBMM’ye taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker yeni uygulama ile hukukun yok sayıldığını ileri sürdü. Gazetemize konuşan Şeker, Deli Dumrul mantığıyla yasaların ihlal edildiğini belirterek, «Tuttuğunu öpüyorlar, kaçan kurtuluyor» ifadesinin kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Op. Dr. Ali Şeker, kayıp kaçak bedeline ilişkin Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun vermiş olduğu, “Kaçaktan tüketicilerin sorumlu tutulamayacağı” yönündeki kararı, TBMM gündemine taşıdı. Yargıtay'ın kararı sonrası kayıp kaçak bedelinin isminin değiştirilerek, “Teknik ve Teknik Olmayan Kayıp Bedeli” yapıldığını anımsatan Şeker, vatandaş için değişen herhangi bir şey olmadığını belirtti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a da yazılı bir soru önergesi veren Şeker, “Sorumluluklarını yerine getiren ve elektriği çalmayan vatandaşı neden cezalandırıyorsunuz?” diye sordu.

Devlet kurnazlık yapmaz
Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Ali Şeker yargı kararına rağmen değişik isim altında kaçak bedelinin vatandaştan tahsil edildiğini belirtti. Vatandaşla aleni şekilde dalga geçildiğini dile getien Şeker, “Akıl dışı bir uygulamayla, kelime oyunu yaparak yargı kararını aşmaya çalışıyorlar” dedi. Konuşmasının devamında, “Kanuna uymayan devlet nerede görülmüş?” diye soran Şeker, “Devlet halkına kurnazlık yapmaz. Yandaş kurumları korumak adına adaletten taviz veremez” açıklamasını yaptı.

Yargıtay'ın kararını hatırlattı 
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ali Şeker, konuyu ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Elektrik faturalarında, vatandaşlardan temin edilen kayıp kaçak bedeline ilişkin değişikliği gündeme getiren Şeker, dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a da yazılı bir soru önergesi verdi. Elektrik faturalarında yer alan kayıp kaçak bedeline ilişkin, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun vermiş olduğu; “Kaçaktan tüketicilerin sorumlu tutulamayacağı” yönündeki kararı hatırlatan Şeker, karara itibar edilmediğini vurguladı. Hukuk Genel Kurulu'ndan çıkan karar sonrası elektrik faturalarında yer alan kayıp kaçak bedelinin adının, “Teknik ve Teknik Olmayan Kayıp Bedeli” olarak değiştirildiğini de dile getiren Şeker, vatandaş için değişen bir şey olmadığını ortaya koydu, gerekli düzenlemelerdeki yanlışlıklara dikkat çekti.

Vatandaş cezalandırılıyor
Kayıp kaçak bedelinin isminin “Teknik ve Teknik Olmayan Kayıp Bedeli” olarak değiştirilmesine izin veren kurumun Enerji Piyasası Denetleme Kurulu olduğunu da belirten Şeker, konuya ilişkin verdiği yazılı soru önergesinde; “Kayıp kaçak bedeli veya yeni adıyla teknik ve teknik olmayan kayıpların oluşması nedeniyle uğranılan zararı, kullandığı elektriğin bedelini düzenli olarak ödeyen yurttaşın faturalarına yüklemek, sorumluluklarını yerine getiren ve elektriği çalmayan vatandaşı cezalandırmak anlamına gelmez mi?” ifadesini kullandı.

Bakanlığa zor soru!
Konuya ilişkin dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a 8 tane soru soran CHP'li Ali Şeker'in en çok dikkat çeken sorusu ise, “Bakanlığın görevi faaliyet alanları konusunda kamuyu gözetmek ve korumak değil midir?” oldu. “Elektrik dağıtım şirketlerinin nihai tüketicilerden kararın verildiği ana kadar tahsil etmiş oldukları ve haksız olduğu meşrulaşan bedeller tüketicilere iade edilecek midir? Bu iade hangi koşullarda sağlanacaktır?” diye de soran Şeker, yetkililerin konuya ilişkin duyarlılık göstermesi gerektiğini vurguladı. 

GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.