ÇÖP İHALESİ KOMİSYONA GERİ GÖNDERİLDİ

ÇÖP İHALESİ KOMİSYONA GERİ GÖNDERİLDİ
Silivri Belediyesi Çöp Toplama ve Çevre Temizlik ihalesiyle ilgili beklenen açıklama Belediye Başkanı Özcan Işıklar’dan geldi. Işıklar; “ İhale rakamı Silivri ölçüleri açısından çok yüksek olduğu için, yetkimi kullanarak dosyanın bir kez daha incelenme

İLK HABERDAR YAZDI, SONRA SİLİVRİ ÖĞRENDİ!

Silivri Belediyesi tarafından 25 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleştirilen çöp ihalesini ilk olarak Haberdar Gazatesi gündeme getirmişti.  Haberdar Gazetesi Silivri Temsilcisi ve Haber Müdürü Fatma Sarıbıyık’ın trilyonluk çöp ihalesinin yapıldığını duyurmasının ardından, Silivri gündemine düşen ve kamuoyunu meşgul eden ihale ile ilgili Belediye Başkanı Özcan Işıklar Süpersilivri.com’a açıklama yaparak, dosyayı yeniden incelenmesi için komisyona geri gönderdiğini duyurdu.

IŞIKLAR; İHALE RAKAMI ÇOK YÜKSEK OLDUĞU İÇİN YENİDEN İNCELENMESİNİ

Çöp ihalesi ile ilgili açıklama  yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “ Belediye içerisindeki ihaleleri belediye başkanı yapmaz. İlgili müdürlük kapsamında ihale komisyonu tarafından yasal çerçeveler dahilinde ihale yapılarak sonuçlandırılır. Hayatım boyunca hiçbir ihaleye karışmadım. Kamuoyuna bir açıklama yapmıyoruz çünkü daha yasal süreç tamamlanmadı. Bu ihalenin rakamı Silivri ölçüleri açısından oldukça yüksek bir rakam. Titiz ve sorumlu davranmamız gerekiyor. Ben yetkimi kullanarak dosyayı bir kere daha incelenmesi için ihale komisyonuna geri gönderdim. Bu konudaki kararı ben değil, yasalara göre oluşturulan ihale komisyonu verecek” dedi.

Gözler komisyonun vereceği kararda

25 Temmuz 2014 tarihinde yapılan ve yasal olarak 15 gün inceleme süresini dolduran çöp ihalesinin Belediye Başkanı tarafından yeniden incelenmesi için komisyonuna geri gönderilmesinin ardından, gözler şimdi de komisyondan çıkacak karara çevrildi. Komisyonu tarafından yeniden yapılacak olan incelemenin ardından, ihalenin iptal mi, yoksa karara mı bağlanacağı kamu oyu tarafından merak konusu.

Haber/ Fatma Sarıbıyık Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.