Cumhurbaşkanı Erdoğan Esenyurt'ta....

Cumhurbaşkanı Erdoğan Esenyurt'ta....
Esenyurt'ta 111 tesisin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Anayasa ile ilgili açıklamasında 'İnşallah parlamentomuz da size getirerek hazır olduğunu gösterir. İnşallah yeni bir dönemin başlangıcı olur' dedi...

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt Belediyesince gerçekleştirilen 111 tesisin toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında yeni Anayasa'ya da değindi ve 'Biliyorsunuz şimdi yeni Anayasa çalışmaları var. Hükümet bugün yeni Anayasa ile ilgili hazırlıkları parlamentoya sunacak. Temennim odur başarılı bir referandum oylaması ile 330'u aşacak şekilde geçer ve sonra da milletimize gelir. Bütün bunlara hazır mısınız? İnşallah parlamentomuz da size getirerek hazır olduğunu gösterir. İnşallah yeni bir dönemin başlangıcı olur' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından notlar;

* Çanakkale unutulur mu, Kurtuluş Savaşı unutulur mu, İstanbul'un fethi unutulur mu, darbe girişimi de öyle. Ne unutacağız ne unutturacağız. İstanbul 15 Temmuz darbe girişimine verdiği şehit ve gazilerle, 100 binlerce insanı ile en güçlü direnişi gösteren illerimizin başında geliyor. Tüm kardeşlerime buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.

* Ne diyor şair; Şehitler tepesi boş değil, Biri var bekliyor. Ve bir göğüs, nefes almak için; Bayrak rüzgar bekliyor. Allah'tan başka giç bir gücün karşısında eğilmedik, eğilmeyiz. 15 Temmuz 5 ay. Bazıları hala hakettiği konuma oturtamadığını düşünüyorum. Çanakkale'de düşmanın üzerine yürüyenler inancını ve vatanını korumak için yapıyordu.

* Cumhuriyet döneminde verilen mücadelelere baktığımızda çok önemli kırılma noktaları olduğunu görüyoruz. 15 Temmuz böyle bir dönüm noktasıdır. Türkiye'nin yaşadığı büyük dönüşüm gerçek yerine oturmuştur. İşte çıldırıyor Batı. Niye, niye? Türkiye niçin böyle güçleniyor. Milli gelir itibariyle Türkiye bu yarışın içinde ben varım diyor. Onun için çılgına dönüyorlar. Türkiye'nin büyümesini engellemek için silah ve kanla yapabileceklerini 15 Temmuz'da gördük.

'BEN 'ONAYLARIM' DEDİM'

* Ben düşüncemi açıkladım. Milletin idam talebine parlamento karar verir, sonra bana gelirse ben de onaylarım dedim. Batı şöyle böyle diyor, beni enterese etmez. Ben burada milletime bakarım, Hakk'a bakarım. Bizi yıkmak için vurulan darbeler kardeşliğimizi güçlendirdi.

* 90'ların paramparça olduğu Türkiyesinden 2023 hedefleri için sıkıcı bir araya geldiğimiz Türkiye. Üstad ne diyor; Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir; Oluklar çift; birinden nur akar birinden kir. Birileri bizden kir akıtmaya çalıştıkta nur akan olukların önünü açmıştır.

* İnşallah önümüzdeki dönemde bir, iri, diri ve kardeş olarak hep birlikte Türkiye olarak çok daha büyük başarılara sahip olacağız. 15 Temmuz'da millet olarak darbecilere yaşattığımız o büyük mağlubiyet, onlara indirdiğimiz karşı darbe, milletin karşı darbesi ile tokatı yediler. Hesaplaşmanın bu son perdesidir. Türkiye'yi kim kurtarır, nasıl kurtulur sorularına cevabı 15 Temmuz'da bulduğumuzu düşünüyorum. Türkiye'yi ancak millet kurtarabilir. Halbuki biz çareyi çözümü hep dışardan ithal ürünlerle bulmaya çalıştık.

* Bizi nasıl erittiler? Ah ah bizi nasıl böyle yaptılar? Siz varsınız ya evelallah. Bu gençlik olduktan sonra bu millet yıkılır mı? Yıkılmaz. Ülkemizde uzun süre tarihimizi unutturma üzerine kurulu bir eğitim sisteminin dayatılmaya çalışması bu mahçubiyetten kaynaklanıyor. 15 Temmuz'da bu hususta da setlerin yıkıldığını düşünüyorum. Anasınıfından yüksek öğretime, her alanda tarihimizle kültürümüz medeniyetimizle barışık bir zemine oturtacağız. Bunun değişimin önünde kimse duramaz.

* Bu milletin özünde varolan asil duruşun yaşadığını göstermiştir. Milyonlarca insanı sokağa inmeye meydanları doldurmaya darbecilerin karşısına ne bir organizasyon vardı, ne de çıkar. Ah ah... Bir çağrı, bir çağrı. Kendi iradeleriyle başka bir şekilde sağlanması mümkün olmayan şekilde insanlar sokağa çıkınca darbe zaten bitti. Türker kardeşim tanklar onu köşeye sıkıştırdığında o sadece Allah'a yürüyordu. Onlar Nene Hatun'ların varisleriydi. Profesörler, genç kardeşlerim aynı şekilde. Sadece facetime ile yaptığımız o çağrı ile iş bitmişti. Minarelerden selalar okunduğu anda iş bitmişti. Darbecilerin döktüğü kanlar kendi ihanetlerinin eseridir.

* Gölbaşındaki Polis Hareket Merkezi'nde 56 aslan gibi polisimiz şehit oldu. Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz onlar diridir ama siz bilemezsiniz. TBMM'ye, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne saldırdılar. Aynı şekilde İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nde artık 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde. Büyükşehir binası önünde, Ankara'da Genelkurmay'da, Akıncı üssünde sivil halkı şehit etmenin başka bir izahı mümkün değil. 8 civarı harekete geçen 22.00'de sokağa inen darbecilerin sonucu almayacağı ortadaydı. Bekledikleri desteği alamadılar. Pensilvanyalı buraya ulaşmadı. Geceleri yaptığı beddualar tutmadı.

* Benim bu milletim İstiklal Marşı'nı o kadar iyi hazetmişti. Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın, siper et gövdeni... İşte bunu yaptınız o gece tankların altında bu millet bunu göze aldı. Benim milletimin elinde silahı vardı vardı, imanı, bayrağı vardı. Akif'in duasıyla yaad edelim;  'Millet için etti mi ordum sefer, Kükremiş arslan kesilir her nefer, Döktüğü kandan göğe vursun zafer, Toprağa bir damlası boş akmasın. Amin! desin hep birden yiğitler, Allahu ekber! gökten şehidler. Amin! Amin! Allahu ekber! Allahu ekber!'

* Devlet kimdir? Devlet kurumsal bir mekanizmadır ama bundan ibaret değildir. Bir üst değerdir. Dağdaki çobanından profesöre kadar her bir ferdi devletin sahibi görür kendini. Devletin varlığı tehlikeye düştüğünde kimseden emir beklemeden harekete geçer. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda cepheye koşan askerler zorla giden askerler değildi. Milletin evlatları inançları, vatanları, namusları, bayrakları gelecekleri için cepheye koştular. 15 Temmuz'da da aynı duygularla sokaklar doldu.

* Peki millet kimdir? Milletin ümmetten kavime herhangi bir topluluğa kadar geniş bir anlamı var. FETÖ'nün eğitim hassasiyetini dini değerlere hasretini alarak ur gibi yayıldığını görüyoruz. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet bunlar bu. FETÖ'cüler zamanla kerameti kendilerinde görmeye başladı. Kamu kurumlarındaki mensuplarının devlet biziz demeye başlamaları gibi. 17-25 Aralık'ta mesafe her şekilde gösterilmiştir. Bu işleri yapanları el üstünde tutan, ihaneti görünce Osmanlı tokatını esirgemeyen millettir. 15 Temmuz milletimizin FETÖ'ye şamar vurduğu gündür.

* Merhum Arif Nihat Asya'nın dizeleriyle; Ey şimdi süzgün, rüzgârlarda dalgalı; Barışın güvercini, savaşın kartalı, yüksek yerlerde açan çiçeğim. Senin altında doğdum. Senin altında öleceğim. Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim: Yer yüzünde yer beğen! Nereye dikilmek istersen, Söyle, seni oraya dikeyim! Evet bizim bayrağımız bu.

* Ülkemizi her alanda ileriye taşımanın daha fazla hizmet gerçekleştirmenin çabası içindeyiz. 2053,2071 için iyi bir temel attığımızı düşünüyorum. Hepimiz faniyiz. Kimse gururlanmasın, kibirlenmesin. Vakit geliyor. Ne zaman nerede ne olacak belli olmaz. Ne bir an ileri, ne bir an geri. Emaneti sahibine teslim edecek miyiz? Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda Allah'a dönecektir. Bir gün hayata biz de veda edeceğiz. Geride inançlı, heyecanlı, kararlı gençler bırakmış olmak en büyük iftihar kaynağım olacaktır. En büyük görev siz gençlerimize düşüyor.

* Gençler iki şeye aynı anda sahip çıkmak zorundasınız. Birincisi inancınıza, tarihinize, medeniyetinize,kültürünüze sahip çıkacaksınız. Bunu yapmazsanız küresel kargaşada kaybolursunuz. İkincisi ülkenize milletinize, davanıza mağdurlara sahip çıkacaksınız. Bunu yapmazsanız varlığınızın anlamı kalmaz. Tek millet diyoruz. 80 milyon tek millet. Tamam, ayırım yok. Ayrım yok. İki tek bayrak. Bizim bayrağımız şehidimizin kan rengi, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, her yıldız bir şehit. Üç tek vatan. Dört tek devlettir. Türkiye Cumhuriyetinden başka devletimiz var mı? Öyle şurada şu olacakmış, burada bu olacakmış. Bu tarla değil vatan vatan. Tarlanın vatan olması uğrunda şehitler olması ile bakidir. Şuheda fışkıracak toprağı sıksan şuheda. Yoksa vatan olmaz. İşte bak El Bab'a girdiler. Özgür Suriye Ordusu arkasından komandolarımız. Durmak yok yola devam. Biz işgalci değiliz. İşgalcilerin karşısındayız. Türkiye olarak son 3-4 yıldır öyle olaylar yaşıyoruz ki. Diğer ülkeler hem gıpta hem de şaşkınlıkla izliyor. Son yarım asrını yaşamış bizler için karşımızdaki fotoğraf çok açık. Ne zaman yeni hedefler belirlediysek aynı şey oldu. Kimi zaman dışardan, kimi zaman içerden saldırılar yaşadık. Bu kez de aynı oyun. Tutmayacak, tutmayacak. Hazır mıyız? Yürüyüşümüz kararlı olacak.

* Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu bizim Rabia'mız. Bunu unutmayacağız. Biliyorsunuz şimdi yeni Anayasa çalışmaları var. Hükümet bugün yeni Anayasa ile ilgili hazırlıkları parlamentoya sunacak. Temennim odur başarılı bir referandum oylaması ile 330'u aşacak şekilde geçer ve sonra da milletimize gelir. Bütün bunlara hazır mısınız? İnşallah parlamentomuz da size getirerek hazır olduğunu gösterir. İnşallah yeni bir dönemin başlangıcı olur. Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana her şey sizi hatırlatıyor. Bana her şey Türkiye'yi hatırlatıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.