Cumhuriyet böyle kutlanır

Cumhuriyet böyle kutlanır
Büyükçekmece Belediyesi’nin gelenekselleşen Cumhuriyet Balosu bu yılda muhteşem bir organizasyonla gerçekleşti.
Cumhuriyet’in önemine değinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Cumhuriyet deyince göğsüm kabarıyor. 91 yıl bir asırlık Cumhuriyetimiz her şeye rağmen Atatürk ilke ve inkılapları, cumhuriyet ve cumhuriyetin değerlerini korumaya devem ediyor. Bundan sonra da daha çok korunacak" dedi.

 “Atatürk’ü ve Cumhuriyeti daha iyi anlamaya başladılar”

Başkan Akgün konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “91 yıllık Cumhuriyetimiz her şeye rağmen dimdik ayaktadır.  Atatürk ilke ve inkılapları, Cumhuriyet ve değerleri korunmaya devam ediyor. Bundan sonra daha da iyi korunacak. Çünkü artık herkes Atatürk’ü ve Cumhuriyetin değerlerini daha iyi anlamaya başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1900’lerin başından itibaren Avrupa değerlerini ve standartlarını çok iyi özümsemişti.  Cumhuriyeti kurduktan sonrada yüzünü Avrupa’ya, medeniyete döndürmüştür. İnsanların hak ve özgürlüklerini yaşabildiği bir yöne dönmüştür. Peki biz şimdi ne yapıyoruz? Son dönemlerde yüzümüzü Doğu’ya döndük. Bir tane bile dostumuz kalmadı.”



“Cumhuriyet ilelebet yaşatılacak”

Başkan Akgün, her şeye rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağını belirterek;  7’den 77’e hepimiz Cumhuriyetimizin daha fazla kalkınması, çağdaş medeniyet düzeyine ulaşması için doğruları, doru yerde doğru zamanda yapmaya devam edeceğiz. Doğrular söylemeye devam edeceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve bugüne kadar bu vatan için, bu bayrak için bu topraklara düşmüş bütün şehitlerimizin aziz hatırası önünde bir kez daha saygı, minnet ve şükranla eğiliyorum.  Ruhları şad olsun” diye konuştu.



“Onlar kendileri için çalışmadı”

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ise, “91 yıl önce Cumhuriyet’imizin kurulduğu zaman ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ anlayışı var oldu. 1923’den bugüne geldiğimizde şimdi birileri diyor ki, tek egemen benim. Yargı, yasama, yürütme benim. Ben ne dersem o olur. İşte bu anlayışı kabul edemeyiz. Cumhuriyeti kuranlar bu ülke için canlarını, kanlarını feda eden ve bu ülke için çalışanlardı. Bugün olduğu gibi kendileri için çalışıp, kendileri için hareket etmediler.



Konuşmalarının ardından ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet'in yeni yaşını kutlayan vatandaşlar, balodan memnun kaldıklarını söyledi. Gecede özel olarak hazırlanan pasta ilçe protokolü tarafından kesildi.
Kesilen dev 91. Yıl pastasının ardından sevilen sanatçı Ayşegül Aldinç sahne aldı. Sanatçı sevilen şarkıları ile salonda bulunan binin üzerinde davetliye muhteşem bir gece yaşattı.



Katılım oldukça yoğun oldu

Baloya CHP İstanbul Milletvekilleri Umut Oran, Süleyman Çelebi,  Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gülay, Garnizon Komutanı Personel Albay Ayhan Akkaya, Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Murat Başıbüyük, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Emekli Koramiral Kadir Sağdıç, ses sanatçısı Ayşegül Aldinç, tiyatrocu Müjdat Gezen ve ev sahibi Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum