Daha kaç insan can verecek!

Daha kaç insan can verecek!
Sık sık kaza meydana gelen Büyükçekmece-Çatalca Yolu 5 yıldır bitirilemedi.
  Hazırladığı yazılı soru önergesini İBB Meclisinde sözlü okuyan CHP İBB Meclis Üyesi Coşkun Tanış, yıllardır ölümlü kazaların yaşandığı Büyükçekmece Çatalca TEM Bağlantı yolunun durumunu Meclis gündemine getirerek şunları söyledi:

“Büyükçekmece Çatalca TEM Bağlantı yolu'nun tek şerit olması nedeniyle sık sık ölümlü kazalar yaşanıyor. Yüzlerce insanımızın kazalarda can verdiği yol olan bu yolda daha önce Kıvırcık Ali kazaya kurban gitmiş ve en son ise yaşanan kazada Büyükçekmece‘nin AKP’li Belediye Meclis Üyesi Recep Alpaslan’ın da bulunduğu 3 kişi hayatını kaybetmişti. Yapımı yıllardır bitmeyen ve şimdiye kadar 200’ün üzeride can alan bu ölüm yolunda yaşanan kazaların son bulmasını,gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmasını ve Başkan Kadir Topbaş’ın bir an önce çare bulmasını İstanbullular adına istiyoruz.” 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2015 yılı Mayıs ayı toplantılarında İBB Meclisinin CHP’li Üyeleri Coşkun Tanış, Hayrettin Altunok, Süleyman Kolcuoğlu, Belgin Tezer ve Hüseyin Sağ imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergesi:

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA

Konu; Büyükçekmece-Çatalca TEM yolu üzerindeki kazalar hk.

4 yıl 8 ay önce gazetelerde şöyle haber vardı:

İstanbul’un sanayi alanlarının geçiş güzergahı üzerinde yer alan Büyükçekmece Çatalca D 569 yolunu çift şeritli bölünmüş yol haline dönüştürülecek yeni yol çalışmasının temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından atıldı. Programda konuşan Bakan Yıldırım, “10 kilometrelik Mimar Sinan TEM bağlantı yolu ile ikinci Boğaz Köprüsü arasındaki yolu bölünmüş yol haline getiriyoruz. Buranın yoğun bir yerleşim yeri olması ve kamulaştırmalarla yaşadığımız sorunlardan dolayı ancak buraya sıra geldi. Çatalca, Mimar Sinan, Tepecik bölgesinde yaşayan hemşerilerimiz bu yol yapıldığında çok daha rahat seyahat edecekler. Bu yolun özelliği İstanbul Avrupa yakasının üçüncü bir çevre yolu olmasıdır. Büyük araçlar artık bu yolda şehir içine girmeden gidecekler. Yakında yapımına başlayacağımız 3. Boğaz Köprüsü ve bağlantı yollarıyla birlikte bu yolun önemi bir kat daha artacak’’ dedi. Bu söylemlerin ve vaatlerin üzeriden 4 yıl 8 ay geçmesine rağmen, D569 Büyükçekmece-Çatalca bağlantı yolunun 2.68 km’lik kısmı tamamlanamamış ve can almaya devam etmektedir. Bu yolun tamamlanması için daha kaç vatandaşımızın hayatını kaybetmesi gerekmektedir? Hangi irade bu yolun bitirilmesini engellemektedir!


D569 BÜYÜKÇEKMECE–ÇATALCA BAĞLANTI KARAYOLU 200’ün ÜZERİNDE CAN ALDI!


Büyükçekmece Çatalca TEM Bağlantı yolu'nun tek şerit olması nedeniyle sık sık ölümlü kazalar yaşanıyor. Yapımı yıllardır bitmeyen ve şimdiye kadar 200’ün üzeride can alan ölüm yolunda yaşanan kazaların bazıları;

15 AĞUSTOS 2000: Büyükçekmece’nin Tepecik beldesi Menekşe mevkiinde, dün sabah korkunç bir trafik faciası daha yaşandı. İşine gitmek için servise binen 8 kişi öldü, 28 kişi yaralandı.


13 AĞUSTOS 2008: 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Hatalı solama sonucu meydana geldiği iddia edilen kazaya karışan 2 araç hurdaya döndü. Şenol Topaloğlu ve Mehmet Erdoğan olay yerinde hayatını kaybetti.

27 HAZİRAN 2010: İstanbul’un Büyükçekmece ilçesindeki trafik kazasında aynı aileden 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Yine aynı yolda E-5 Çatalca bağlantı yolu Tepecik mevkiside, Yunus Sarıçam (30) yönetimindeki 34 MVZ 78 plakalı otomobil şarampole yuvarlandı. Otomobilde sıkışan sürücü Yusuf Sarıçam kaza yerinde hayatını kaybetti, yaralan eşi Güler (30) ile kızı (9) Büyükçekmece devlet hastanesine kaldırıldı. Emine Sarıçam, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı, Güler Sarıçam ise ağır yaralı olarak Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

12 OCAK 2011: Ali Özütemiz ( Kıvırcık Ali ): Türk Halk Müziğinin sevilen isimlerinden Kıvırcık Ali olarak bilinen Ali Özütemiz İstanbul Çatalca’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Ünlü türkücünün takla atan aracından cansız bedeni çıkarıldı.

3 EYLÜL 2014: TEM Büyükçekmece - Çatalca yönünde meydana gelen trafik kazasında ölenler ve yaralananlar var, trafik kazası nedeniyle yoğunluk var, Trafik tek şeritte sağlanıyor.

09 ARALIK 2014: Geçtiğimiz hafta sonu Menekşe köprüsü mevkiinde meydana gelen trafik kazasında Pınartepe Mahalle Muhtarı Özlem Polat’ın eşi Volkan Polat yaşamını yitirdi.

06 MAYIS 2015: Büyükçekmece - Çatalca yolunda iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, İstanbul Valisi sn. Vasip Şahin ve sn. Kadir Topbaş’ın da katıldıkları cenaze töreninde aralarında Büyükçekmece‘nin AKP’li Belediye Meclis Üyesi Recep Alpaslan’ın da bulunduğu 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişide yaralandı. Evet maalesef üzücü durum olan bu ölümlerin bir an önce önlenmesi için bu yolun acilen hizmete açılması gerekmektedir.


Bu kapsamda;

1. Bu yolun ihale aşaması bitmiş midir?
2. Bu güne kadar ki gecikme sebebi nedir?
3. İhale yapılmışsa sözleşme gereği ne zaman bitirilecektir?
Önergemizin Başkanlık Makamına havale edilmesini arz ederiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum