DANAMANDIRA HALKI İSYAN ETTİ!

DANAMANDIRA HALKI İSYAN ETTİ!
Silivri’nin Danamandıra Köyünde yaşayan vatandaşlar derdini basın mensuplarına anlatı. 140 yıllık Danamandıra köyünde hala tapu sorununun çözüme kavuşmadığını söyleyen vatandaşlar, ecrimisil cezalarından da oldukça dertli.

 İSKİ’den, Karayollarından, Silivri Belediyesinden, ve Hükümetten şikayetçi olan köy halkı basın mensuplarına sıkıntılarını dile getirirken, Köy Muhtarı Cengiz Çelik’in köylüyü rahatsız eden sorunlar hakkında konuşmaktan kaçınması ise gazetecileri şaşırttı.

Danamandıra köyünün İSKİ, Karayolları, Belediye, Tapu ve Ecrimisil konularıyla ilgili başı dertte. Yıllardır Tapusuz köyde yaşayan vatandaşlar, tapu sorunun çözülmesi için yetkilileri göreve davet ederken, ecrimisil bedelleri ile ilgili de ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çektiler. Diğer yandan köyde arıtma tesisi olmasına rağmen çalıştırılmadığı için dereye akan lağımların Terkoz gölüne karıştığını söyleyen köylü vatandaşlar, İSKİ yetkililerini de göreve davet etti.

Mahkemelik olan muhtar konuşmaktan kokuyor!

Danamandıra köyünün hemen dibine ormanlık alana kurulan maden ocaklarından ve maden ocaklarına ait kamyonların köy yolunu kullanmasından dolayı rahatsız olduklarını söyleyen Muhtar Cengiz Çelik, köylünün diğer sıkıntılarıyla ilgili konuşmaya çekindi.  Maden ocaklarına ait kamyonların sürekli köy yolunu kullandığını ve bu yüzden Silivri Belediyesine ricada bulunarak yola set yaptırdığını söyleyen Muhtar Cengiz Çelik;" Belediyemize rica ettim ve yola 5-6 tane set yapıldı. Ama Karayolları bana dava açtı. Dava gerekçesi ise anayol olarak görünen ancak köyün içinden geçen yola kanunen set yapılamıyormuş. Bu yüzden ben şu anda davalık oldum. Diğer yandan köyümüzün ormanlık alanında 2 tane maden ocağı bulunuyor. Ama adamlar izinleri yukarıdan almışlar. Yapacak bir şey yok” dedi. Maden ocaklarının köylüye verdiği sıkıntının haricinde diğer sorunlarla ilgili konuşmaktan çekinen Muhtar, mahkemelik olduğu için korktu.

Ali Osman Işık; Ben Suriyeliler gibi çadırda da yaşarım

Köy sakinlerinden Ali Osman Işık ve Kazım Çırpan’ın yanı sıra MHP Danamandıra Mahalle Başkanı Bayram Eren’de köylünün sorunlarını dile getirerek, bir an önce çözüme kavuşması için yetkilileri göreve davet etti. Danamandıra köyünde evi bulunan ve 16 bin TL ecrimisil bedeli ödemesi ile karşı karşıya kalan Ali Osman Işık; “ Oturduğum eve 16 bin tl ecrimisil beledi geldi. Ben bunu ödeyemem. Zaten ahır gibi bir evim var. İneklerle birlikte yaşıyorum. Benim bu parayı ödeyecek gücüm yok. Gelsinler evimi alsınlar, beni de sokağa atsınlar. Bende Suriyeliler gibi çadırda yaşarım. Kendi ellerimle AK Parti’ye oy verdim ama onların bize yaptığına bak. 140 yıllık köyümüzde hala tapusuz evler var. Tapuların yarısı verildi yarısı verilmedi. Ama bu hükümet maden ocaklarına bir gecede izin veriyor. Çiftçilik bitti, Hayvancılık bitti, Tarım bitti. Biz köylüler ne yapacağız, nasıl geçineceğiz” diyerek isyan etti. 

Kazım Çırpan; Köylüye kesilen ceza inşaat patronlarına da kesiliyor mu?

Danamandıra köy halkından Kazım Çırpan’da yetkililer tarafından uygulanan çifte standart uygulamasına dikkat çekti. İki göz odası bulunduğunu söyleyen Kazım Çırpan; “ Briketten derme çatma iki göz oda evim var. Duvarları çöktü çökecek. Çökmesin diye evimde tadilat yaptım. Ama İSKİ belediyeye şikâyet etmiş. Silivri Belediyesi de şikâyet üzerine beni mahkemeye verdi ve 6 bin tl ceza kesti. Köylünün iki göz odasına ceza kesen yetkililer, koca koca inşaatları diken işadamlarına da kesiyor mu? Sadece bizim belediye değil İBB’ deki yetkililer de acaba onları görüyor mu?” diyerek sıkıntısını dile getirdi.

Danamandıra’nın lağımı Terkoz gölüne karışıyor

Terkoz gölünün ana derelerinden bir tanesinin Danamandıra köyünde bulunduğu söyleyen Köy sakinlerinden  Ali Osman Işık, Kazım Çırpan ve  MHP Danamandıra Mahalle Başkanı Bayram Eren, basın mensuplarına çevreyi gezdirerek sorunlar hakkında bilgi verdiler. Köyde arıtma tesisi olduğu ancak çalıştırılmadığını söyleyen Ali Osman Işık ve MHP Danamandıra Mahalle Başkanı Bayram Eren;  “Köyün bütün atık suları dereye akıyor. Arıtma tesisi yapıldı ama çalıştırılmıyor. Dereye akan pislikler Terkoz gölüne karışıyor.  Terkoz içme suyuna karışan bu pis atıkların önüne geçilmesini istiyoruz. Madem arıtma tesisi yapıldı neden çalıştırılmıyor?” diyerek İSKİ yetkililerini göreve davet eti.

140 yıllık köyde hala tapu sorunu yaşanıyor!

Diğer yandan Danamandıra’nın 140 yıllık köy olduğunu söyleyen vatandaşlar, Tapu sorununun ve ecrimisil sorununun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyorlar. Her seçimde siyasilerin vaat ettiği ama seçimden sonra vaatlerin yerine getirilmediğine de dikkat çeken  köylüler; “ Yıl 2014 ama hala tapusuz köyde yaşıyoruz. Kendi köyümüzde işgalci konumundayız” diyerek tapu sorunun bir an önce çözülmesi için yetkilileri göreve davet ettiler.

Haber/ Fatma Sarıbıyık Yıldırım

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.