Değirmenköy esnafının başı dertte!

Değirmenköy esnafının başı dertte!
Silivri’nin Değirmenköy mahallesinde bulunan E-5 ve çarşı esnafının Milli Emlak Daire Başkanlığı ile başı dertte. E-5 esnafından sonra Değirmenköy çarşı merkezinde bulunan esnafa da cezalar yağıyor.
Yıllardır Değirmenköy Belediyesi'ne ait olduğu sanılan yerlerin Milli Emlak Daire Başkanlığı'na ait olduğu ortaya çıktı. Mümin Tuğlu ve Osman Topaç’ın belediye başkanlığı dönemlerinde kiralarını belediyeye ödeyen ve son 5 yıldır da Silivri Belediyesi'ne kira ödeyen Değirmenköy E5 ve Çarşı esnafına Milli Emlak’tan binlerce lira cezalar kesildi

 Esnaf Işıklar’dan yardım istiyor

Belediyeye ait sandıkları yerlerin Milli Emlak Daire Başkanlığının inisiyatifinde olduğunu öğrenen Değirmenköy esnafı, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’dan bu konuda çözüm bekliyor. Milli Emlak Daire Başkanlığı tarafından işgalci muamelesi gören esnaflar, dava açmaya hazırlanırken, “ Yıllardır kiramızı belediyeye ödüyoruz ama Milli Emlaktan ceza yiyoruz diyerek bu sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını için yetkililere göreve davet etti.

 Tuğlu ve Topaç’ın hatasını Işıklar telafi edebilecek mi?

Değirmenköy eski Belediye Başkanları Mümin Tuğlu ve Osman Topaç’ın döneminde belediyeden dükkan kiralayan ve kiralarını da yıllarca belediye ödeyen E-5 esnafı ile Çarşı esnafı  Milli Emlak’tan gelen cezalarla şok oldu.  Tuğlu ve Topaç’ın belediye başkanlığı döneminde Milli Emlak Daire Başkanlığı tarafından yazı yazılarak, hazineye ait yerlerin belediye tarafından satın alınması konusunda  talepte bulunması üzerine, Topaç ve Tuğlu’nun bu konuda duyarsız kalması yüzünden milyarlarca lira cezayla karşı karşıya kalan esnafların bu sorununu Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın çözüme kavuşturması bekleniyor.

Esnaf çözüm bekliyor, Kamuoyu merak ediyor!

5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi yasının ardından İlçe Belediyesine bağlanan Belde Belediyelerinin gayrimenkullerinin yanı sıra sorunlarının muhatabı da Silivri Belediyesinindir. Silivri Belediyesi tarafından Değirmenköy esnafının sorunlarıyla ilgili herhangi bir girişimde bulunup bulunmadığı ve bu yerlerin Milli Emlak Daire Başkanlığı tarafından İlçe Belediyesi olarak satın alma girişiminde bulunup bulunulmadığı kamuoyu tarafından merak konusu.

Yorum  Haber/ Fatma Sarıbıyık

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.