Deprem tırı'nı 5 bin kişi ziyaret etti

Deprem tırı'nı 5 bin kişi ziyaret etti
Beylikdüzü’nde iki gün boyunca kalan “Deprem TIRI”nı 5 bin kişi ziyaret etti. 9 şiddetinde oluşturulan suni deprem ile sarsılan vatandaşlar yere yatarak, depremden korunma pozisyonlarını öğrendiler.

Türkiye’nin birçok ilini gezen Deprem TIRI, Beylik Pazarı ve Beylikdüzü Etkinlik Alanı’nda Beylikdüzü halkı ile buluştu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un da incelemelerde bulunduğu Beylikdüzü’nde iki gün kalan “Deprem TIRI”nı 5 bin kişi ziyaret etti. Kimse Yok mu Derneği’ne bağlı Asya Arama Kurtarma ve Beylikdüzü Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri işbirliği ile düzenlenen etkinlikte, Deprem Simülasyonu TIRI vatandaşlara suni deprem yaşattı. Yetkililer ise etkinlik boyunca deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında neler yapılması gerektiğini anlattı.  Olası bir afete hazırlanmak, yapısal olmayan tehlikelerin azaltılması ve depreme karşı dayanıklı yapı üretimi konusunda da vatandaşları bilgilendiren Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIRI’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Milletvekili Kaynarca ve Başkan Uzun da Ziyaret Etti
AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ile Beylikdüzü Belediye Başkan Yusuf Uzun da deprem TIR'ını ziyaret etti. Asya Arama Kurtarma ve Beylikdüzü Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerinden bilgi alan Milletvekili Kaynarca ve Başkan Uzun, ekiplere halkı deprem konusunda bilinçlendirdikleri için teşekkür etti. Başkan Uzun, “Depremle birlikte yaşıyoruz. Her an bir deprem olabileceği bilinciyle yaşamamız gerekiyor. Deprem öldürmüyor, deprem sırasında alınmayan önlemler, depremden önce ve sonra yapılmaması gerekenlerin yapılmaması ölüme neden oluyor" dedi.     
 Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yalçın ve Başkan Danışmanları Av. Ercan Ay ile Ayhan Başarır’ın da test ettikleri, 7’den 7’e halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Deprem TIRI, Beylikdüzü’nden amacına ulaşmış bir şekilde ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.