Dersimliler Kalanç'la devam dedi

Dersimliler Kalanç'la devam dedi
Esenyurt dersimliler derneği 3. Olağan kongresini yaptı. Esenyurt’ta Tanınmış Birçok sima katılırken Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu çelenk gönderdi Dernek Başkanı yine Hüseyin Kalanç olurken, yönetim kuruluna yeni üyeler katıldı.
Divan Başkanlığı'nı Tuncer Dağ’ın yaptığı kongrede Divan üyeliğine Yaşat Gül ve Mustafa Işıldak eşlik etti. Divan'ın oluşmasının ardından Birinci gündem devrim şehitlerine saygı duruşunun ardından, konukların tanıtılması için söz hakkı verildi. Erzurumlular dernek başkanı Murat Baduralkan Dersimliler derneğinin çalışmaları ve dik duruşundan dolayı teşekkürlerini ederek Bundan sonraki süreçte hep beraber Esenyurt için güzel Şeyler yapacaklarını belirtti  ardından söz alan. İkitelli Dersimliler Dernek Başkanı Metin Yıldız. Esenyurt özgürlükler dernek yöneticisi Mustafa Işıldak, Esder Başkanı Yaşar Gül, Ardahan Kültürevi Kurucu Başkanı Tuncer DAĞ, Areya Kay ( Zazaca tiyatro yönetmeni Yılmaz Can Şare ve iş Adam'ı Erdal Akyol söz alarak Derneği'n çalışmaları için yönetime teşekkür edip, seçilecek yeni yönetime başarı diklerinde bulunarak bundan sonradan Yanlarında olacaklarını belirttiler.

 Kardelen kültür merkezi adına söz alan Ramazan Yılmaz "bu dernek ayakta kalan istisna derneklerden bir tanesidir. Bundan sonraki süreçte Kardelen kültür merkezi olarak her türlü maddi manevi. Sanatsal ve kültürel olarak desteklerimizi sunacağımızı buradan belirtiyorum. Faaliyet raporu okundu. Ardından Kalanç söz alarak, “ her şeyden önce derneği kurumsallaştırdık ve Esenyurt için çalıştık  amacımız daha güzel bir kent’te yaşamak çevremize duyarlı herkesin kardeşçe yaşaması için çaba harcadık Derneğimizi tüm esenyurt halkına açtık sorunlar karşısında duyarsız kalmayarak Demokratik Kitle Örgütü Olarak üstümüze düşeni en iyi bir şekilde yerine getirdiğimize inanıyorum, Hukuksuz bir şekilde 1 yılım F. Tipi hücrede geçti ve halen yargılanıyorum, ancak haklı olan biziz, Biz kazanacağız istiyorlar ki susalım kendi yarattıkları hısızlık talan düzenini sürdürsünler… ”  Derneğin çalışmaları, kurumsal işleyişi, ülkemizde yaşanan sorunlara duyarsız kalmadık, engelli vatandaşlarımıza 8 adet sandalye teslim ettik, Van Hasan Beyaz Halk Kütüphanesi'ne kitap, Kobane ve Rojova ya iki kez gıda ve giyecek yardımında bulunduk. Bundan sonraki hedeflerimiz derneğimizi Esenyurtta kültür sanat merkezine dönüştürmek, altışar aylık programlar çıkartarak faaliyetlerimize tüm esenyurt halkıyla buluşturmak olacak. Seçime Tek liste ile gidildi ve teşekkür konuşması ile kongre sonlandırıldı.

Yeni Yönetim Kurulu                                   

1-HÜSEYİN KALANÇ                      

2-ÇETİN DURMUŞ                                          

3-HÜSEYİN ŞEBAHAT                    

4-SERDAR MERCAN                                      

5-CAFER ARAT                                                

6-ABİDİN DİNÇER                                          

7-VOLKAN GÜNEŞ                                          

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.