Dimyat’a pirinç’e giderken evdeki bulgurdan oldular!

Dimyat’a pirinç’e  giderken evdeki bulgurdan oldular!
Silivri’de bir kuyumcuya altın ve paralarını daha fazla kar elde etmek için veren yüzlerce vatandaş, kuyumcunun kepenk kapatarak ortadan kaybolmasıyla şok oldu.
 Silivri’de 1100 kişinin altın ve paralarını alarak dolandırdıkları iddia edilen Kuyumcu ortaklar Salih Akbulut ve Candemir Yılmam dükkânın camına ‘cenaze dolayısıyla kapalıyız’ yazısı asarak kayıplara karıştı.  Silivri Çarşı meydanında faaliyet gösteren kuyumcuya kâr amacıyla altınlarını ve paralarını bırakan yaklaşık 1100 kişi, dün işyeri camında "Cenaze nedeniyle kapalıyız" yazılı dükkânın açılmadığını görünce harekete geçti. İşyeri sahipleri Salih Akbulut  ve Candemir Yılmam telefonla aradılar. Aradıkları telefonlara cevap alamayan vatandaşlar dolandırıldıklarını anlayarak ellerinde senet ve yazılı evrakları olan yaklaşık 1100 kişi Silivri Emniyet Müdürlüğüne koştu. Kuyumcu mağduru vatandaşlar, Salih Akbulut  ve Candemir Yılmam hakkında şikâyette bulundu. Adli mercilere intikal eden kuyumcu davasında mağdur vatandaşlar paralarını alabilmek için her gün kuyumcu dükkanın önüne giderek, dükkanın açılıp açılmadığını kontrol ediyor.

Emniyet soruşturma başlattı

Bankadan daha yüksek faiz verdiği için para ve altınlarını kuyumcuya teslim edenlerin arasında Polis, Asker, kamu görevlileri, esnaf ve emeklilerin olduğu iddia edilirken, Silivri Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.  

Bu son olsun!

Silivri’de geçtiğimiz yıllarda da buna benzer olayların yaşanmasına rağmen vatandaşların  üç kuruş daha fazla para kazanacağız diye para ve altınlarını bankaya değil de kuyumcuya teslim etmesi ise, Dimyat’a giderken evdeki bulgurdan oldular. Daha öncede bu tür olaylar yaşandı ilçemizde. İnşallah bu son olur yorumlarına neden oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.