DÜN ÖYLE BUGÜN BÖYLE

DÜN ÖYLE BUGÜN BÖYLE
Esenyurt Belediyesi Hakan Şükür Stadı’nın adı belediye meclisinde yapılan oylamada değiştirildi. Cemaat-Hükümet kavgasında Fethullah Gülen’den yana tavır alan ve milletvekili olduğu AK Parti’den istifa eden Şükür’ün adının silinmesine CHP’liler karşı çıkt
 Esenyurt Belediye Meclisi'nin nisan ayı toplantısı gerçekleşti. Mecliste söz alan CHP Sözcüsü Yavuz İren'in konuşması Meclis Başkanvekili Emin Batmazoğlu'nun müdahalesine sebep oldu. İren, "Bu günlerde yeni bir faaliyet yılına başlıyoruz. Bu anlamda iyi çalışmalara imza atanlara teşekkürlerimizi sunarken başarısızlıklar gösteren arkadaşların uyarı alması temennimizdir. Dünya ve ülkemiz ciddi problemlerle karşı karşıya. Bu dönemde ötekileştiren ve başkalaştıran üslup  hatalarından kaynaklanan muhalefet toplumu germektedir. Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu'nun biz meclis üyelerine yaptığı hitabı ve il başkanımızın ilçeye gelmesi sırasındaki sözleri saygısızlıktır" dedi. 

Sizi uyarıyorum

Bunun üzerine AK Partili Emin Batmazoğlu "Meclis çatısı altında siyasi partilerin belediye ve meclis hakkındaki konularını konuşabiliriz onun dışındaki siyasi partilerin siyasi faaliyetleri belediye çatısı altında herhangi bir sebeple görüşülemez, konu edilemez. Bu meclis çatısının dışında siyasi toplantılar sebebiyle yapılan konuşmalardan ötürü karşılıklı cevap hakkı kullanamazsınız. Bu nedenle sizi uyarıyorum, lütfen Sayın Belediye Başkanı'nın dışarıda yaptığı konuşma siyasi faaliyet alanı içerisinde yaptığı konuşmadır, meclis çalışmasıyla alakası yoktur, aynı mecrada cevabını verirsiniz" dedi.
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu 2000'li yılların başında ilçe çamur deryasıyken bazı milletvekillerinin Bağdat Caddesi'nde viski içtiğini, halkın haline güldüklerini söylemişti. Kadıoğlu, “Şimdiyse Esenyurt'u tekrar alacaklarmış, çüş!” demişti.

Komisyonlar belirlendi 

Yapılan oylamada Meclis 1. Başkanvekilliğine Emin Batmazoğlu, 2. Başkanvekilliğine Gürbüz Süleymanoğlu seçildi. Ali Susuz ve Mehmet Kızıloğlu Meclis Divan Katipliği'ne seçildi. Daimi Encümen Üyeliği'ne ise Osman Korkusuz, Mercan Koç ve Pınar Tekin oy çokluğu ile seçildi. Gündemin diğer maddeleri görüşülerek İmar, Bütçe, Spor,Sağlık, Çevre, Tarife, Hukuk, Ulaşım ve Eğitim Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Bu seçimlere göre; İmar Komisyonuna Eren Kaya, Kenan Kula, Semih Makaracı, Bütçe Komisyonuna Togay Çoban, Mehmet Kızıloğlu, Musa Şeker, Zekeriya Yılmaz, Spor Komisyonuna Hüseyin Kuruş, Yusuf Öztoprak, Mehmet Kızıloğlu, Pakize Yağcı, Sağlık Komisyonuna Pınar Tekin, Hayrettin Babahan, Pakize Yağcı, Mercan Koç, Çevre Komisyonuna Şarefettin Öztürk, Pakize Yağcı, Fethi 
Özger,Yasemin Sarıca Aytan, Tarife Komisyonuna Togay Çoban, Osman Korkusuz, Zekeriya Yılmaz, Adem Saçın, Hukuk Komisyonuna Harun Özer, Gazanfer Karakaş, Kerem Yıldız Ulaşım Komisyonu'na, Akan Deli, Semih Mataracı, Abdurrehman Teymur, Eğitim Komisyonu'na; Ali Susuz, Yasir Çelik, Harun Özer, Gazanfer Karakaş seçildi. Gündemin diğer maddelerinin bütçe ve hukuk komisyonlarına gönderilmesi oylandı ve oy birliği ile kabul edildi. 

Stadın adı üçüncü kez değişti

ESENYURT Belediyesi tarafından 2010 yılında temeli atılan, 2012 yılında Esenyurt Şehir Stadı olarak açılan ve milli futbolcu Hakan Şükür'ün AK Parti İstanbul Milletvekili seçildikten sonra isminin verildiği statın ismi 3. kez değiştirilmiş oldu. 17-25 Aralık operasyonundan sonra AK Parti'den istifa eden Hakan Şükür'ün isminin kaldırılmasına CHP'lilerin ret oy vermesi dikkat çekti. Galatasaraylı eski milli futbolcunun ismi daha önce de Sancaktepe'de bulunan stattan kaldırılmıştı.

Tabela 2014 yılında kaldırılmış

BU arada Esenyurt Belediyesi Hakan Şükür Stadyumu'nun tabelası 2014’te indirildiği öğrenildi. Tabelası, Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifa etmesinden sonra indirilen stada eski Cumhurbaşkanlarından merhum Turgut Özal'ın ismi verilecek. Ordu Ünye Belediyesi de AK Parti'den istifa eden İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin'in adını otobüs terminalinden kaldırmıştı. NİHAL ALTINGÖVDE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.