Dünya çocuklarından Türkçe selamlama

Dünya çocuklarından Türkçe selamlama
Gökcan Koleji'nin Uluslararası Halk Oyunları Festivali'nde sahne alan yabancı ülke çocukları izleyenleri Türkçe selamlayarak duygularını anlattı
Bu yıl Gökcan Koleji’nin 5.’sini organize ettiği Uluslararası Halk Oyunları Festivali’nde Türkiye adına Gökcan Koleji Halk Oyunları Ekipleri ve misafir 9 ülke gösterileriyle büyüledi. Gecede sergilenen performanslarla beraber gelen misafir ülke temsilcilerinin duygularını Türkçe olarak ifade etmeleri de ilgi çekti





Yoğun katılımın gerçekleştiği gecenin açılış konuşmasını yapan Gökcan Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehtap Göktaş, “ Festivalimizle, gözlerinizin önünde yüreğinizin derinliklerine dek işleyeceği, unutulmaz bir kardeşlik bağının kurulacağı ve hayat boyu hatırlayacağınız günler yaşayacaksınız.

Ve inanın ki bu güzel çocuklardan ayrılırken bağlılıklarını besleyen sevgi pınarı, gözyaşları olup akacak. Evinizde, içinizde büyük bir boşluk hissedeceksiniz. Ama unutmayınız ki bu çocuklar yarının büyükleri olacak. Burada sizlerle beraber yaşadıkları barış, dostluk ve sevgi dolu günlerle yarınların daha da güzel bir dünya olmasını sağlayacaklar. Hepsi de sizlerle beraber Türkiye’nin gönüllü birer elçisi olacak” dedi.




Geceye katılan Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, büyük bir başarıya imza atan Gökcan Koleji kurucuları, yöneticileri ve öğretmenlerini, Büyükçekmeceli çocuklarla dünya çocuklarını bir araya getirdikleri için kutladı.



Özel bir kanalda canlı olarak yayınlanan gecede tüm dünya çocukları muhteşem performanslar sergileyerek, izleyicilere güzel bir gece yaşattılar.

Başkandan teşekkür mektubu

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Gökcan Koleji'ne teşekkür mektubu gönderdi. Topbaş, "Festivallerinizin devamını diliyorum"dedi.

Topbaş mektubunda şu ifadeleri kullandı: “Gökcan Koleji 5. Uluslar arası Çocuk Halk Oyunları Festivali” münasebetiyle uluslar arası barış,dostluk ve kardeşliğe yapmış olduğunuz önemli katkılardan dolayı ve İstanbul’da bulunan çeşitli ülkelerin halk dansları grupları tarafından iletilen nazik hediyelere istinaden en kalbi teşekkürlerimi iletmek isterim.Ayrıca okulunuz halk dansları grubunun tarafıma iletilmiş olduğu değerli plaketin, iyi ilişkilerimizin bir nişanesi olarak incelikle saklayacağıma sizi temin ederim. Bu vesileyle, sizin  şahsınızda emeği geçen herkese tekrar teşekkürlerimi iletir, size sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi sunarım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.