Dünyanın en iyi festivali başlıyor

Dünyanın en iyi festivali başlıyor
CIOFF tarafından 2010 ve 2011 yıllarında “Dünyanın en iyi kültür sanat festivali” seçilen 15. Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 1-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Büyük başarılara imza atan Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Türkiye’nin, UNESCO’ya bağlı CIOFF (Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi) üyesi ve A Kategorisi’ndeki ilk festivallerden biri. Festival 2010 – 2011 yıllarında üst üste 2 kez, CIOFF tarafından dünyanın en iyi kültür sanat festivali seçildi.

Açılış Demet Akalın konseriyle

Büyükçekmece Belediyesi’nce bugüne kadar gerçekleştirilen 14 festivale 9 binin üzerinde sanat ve kültür elçisi katıldı. Bu yıl 15’incisi düzenlenecek festivale 64 ülke katılımcı ve gözlemci sıfatıyla konuk olacak. Çalışmaların bütün hızıyla sürdüğü Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, yine çok renkli ve coşkulu organizasyonlara ev sahipliği yapacak.

1 Ağustos Cuma akşamı Demet Akalın konseri ile başlayacak olan festival, 2 Ağustos Cumartesi günü Taksim İstiklal Caddesi’nde yabancı ülkelerden gelen konukların geleneksel kıyafetleri ile gerçekleştireceği kortejle hız kazanacak. Festivalin resmi açılısı ise, 4 Ağustos Pazartesi günü.

Festival kapsamında bu yıl, Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması, Uluslararası Büyükçekmece Heykel Sempozyumu, 5. Uluslararası Fotoğraf Yarışması, Uluslararası El Sanatları Sergisi- Atölye Bayramı gibi çok sayıda etkinlik gerçekleşecek.



Sanat sevgiyle, kültür dostlukla buluşacak

Bu yılda, Büyükçekmece halkı tarafından anket ile belirlenen sanatçılar halk konserlerinde sahne alacak. Selda Bağcan, Selami Şahin, Bengü, Niyazi Koyuncu, Güler Duman ve Emre Saltık gibi sevilen sanatçıların konserlerinin yanı sıra, konuk ülkelerin halk oyunları gösterileri, Folklor Kurumu halk oyunları gösterisi, Barış Manço Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nin halk oyunları gösterilerine yer verilecek.

15. Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 9 Ağustos gecesi yapılacak etkinliklerle sona erecek. Altınköprü Halk Dansları Yarışması’nın ödül töreninin ardından düzenlenecek muhteşem havai fişek gösterisi ile festival son bulacak.

 “Dünyanın en prestijli festivalleri arasında”

15. Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’ne ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bugüne kadar gerçekleştirilen 14 festivale 9 binin üzerinde sanat ve kültür elçisinin katıldığını hatırlatarak şu açıklamayı yaptı: “Festivale katılan sanatçılara ülkemizi tanırken, insanlarımıza da, katılımcı ülkelerin ekipleri tarafından kültürleri anlatılmış, kurulan dostluk köprüsüyle yoğun bir kültür alışverişi yaşanmaktadır. Misafir ettiğimiz sanatçılar ülkemizden çok iyi duygularla ayrılmaktadır. Gördüğü ilginin yanı sıra ülkemizi, kültürümüzü kendi ülkelerinde anlatarak fahri elçilimizi yapıyorlar. Bu açıdan Büyükçekmece Uluslararası Kültür Sanat Festivali, sanat ve kültürün buluştuğu, barış ve dostluğun pekiştiği, dünyanın en prestijli festivallerinden biridir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.