Düştükleri 'hale' bak!

Düştükleri 'hale' bak!
Türkiye genelinde uygulamaya konulan Olağanüstü Hal (OHAL) kararını ilk istismar eden kurum Avcılar Belediyesi oldu. Uzun zamandan beri işten atıldıkları gerekçesiyle belediye önünde çadır kuran işçileri OHAL'i bahane ederek bulundukları yerden uzakl
 Haber: Yakup Tezcan

OHAL ilan edilmesini fırsat bilen Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, görevlendirdiği 20 zabıtayı hakkını arayan mağdur işçilerin üzerine sürdü. OHAL'i bahane eden zabıtalar, eylem çadırlarını kaldırmak isteyince işçilerin tepkisi ile karşılaştı. Emniyetten kendilerine herhangi bir tebligat yapılmadığını ifade eden işçiler, zabıtanın böyle bir yetkisi olmadığını belirtti. Zabıta baskısının duyulmasının ardından çok sayıda vatandaş belediye önüne gelerek işçilere destek verdi.

Bu fırsatçılık kabul edilemez
Konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Erol Özdemir Belediye Başkanı Handan Toprak'ı fırsatçılık yapmakla suçladı. "OHAL'i uıygulama belediyenin değil emniyetin görevi" diye konuşan Özdemir, "Sürekli demokrasi ve insan haklarından söz edenlerin mevcut durumu nasıl istismar ettiklerini ibretle gördük. CHP'li bir belediyenin bu fırsatçılığı asla kabul edilemez" açıklamasını yaptı.

Polis güvenlik aldı
Avcılar Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüklerini belirten Erol Özdemir, "Eminyet faaliyetlerimize devam edebileceğimizi söyledi. Bu çadırlar yapılan büyük haksızlığı kamuoyuna anlatmak için açıldı" ifadelerini kullandı. Mağdur işçilere destek vermek için belediye önüne çok sayıda vatandaş gelirken çok sayıda polis güvenlik almak zorunda kaldı. Avcılar Belediyesi'ne dilekçe yazan vatandaşlar işçilerin neden işten atıldığını sordu.

Belediyeye zor sorular
Bilgi edinme hakkı doğrultusunda Avcılar Belediyesine dilekçe yazan vatandaşlar, "Avcılar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı olarak TOMURCUK adlı firmada taşeron olarak çalışan temizlik işçileri belediye sorgu odalarına alınıp sitifaya zorlanmış mıdır? İşten atılan işçilere sendika üyeliğinden istifa ederlerse işe geri alınacakları söylenmiş midir? 4857 sayılı iş kanununda ayıplı davranışları tanımlayan 25/2 maddesi gerekçe gösterilerek işten atılan işçilerin bu maddeyi içeren suçu işlediklerine dair kanıt var mıdır? İşten atılan işçilere bulunduğu iddia edilen  işin Avcılar Belediyesi bünyesinde olmadığı doğru mudur?" sorularına cevap istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.