EN İYİ KENT KONSEYİ OLMAK İSTİYORLAR

EN İYİ KENT KONSEYİ OLMAK İSTİYORLAR
Beylikdüzü Kent Konseyi; Konsey Başkanı Necla Türkoğlu Başkanlığında Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde toplandı.

 Konseyde konuşan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konseyden beklentilerini ifade ederek, “Türkiye’de en iyi kent konseyinin Beylikdüzü’nde olmasını kendinize hedef koymanız gerekir” dedi.

 

Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Beylikdüzü Kent Konseyi toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konseyin gündeminde Divan katibi seçimi ve çeşitli konsey meclislerinin kurulması konusu vardı. Kent Konseyi Başkanı Necla Türkoğlu yönetiminde başlayan toplantıda Türkoğlu, konseyin kurumsal yapılanması konusunda gereken her desteği verdiğini belirten Başkan İmamoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Türkoğlu, ilçeye hizmet adınayürütme kurulu olarak ilgili yasa ve önergelerin zorunlu kıldığı meclisleri oluşturmak için toplandıklarını söyledi.

 

Meclis Alanları Belirlendi

 

Konsey üyelerinin katılımıyla Divan Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Özel seçildi. Divan Katibi üyeleri olarak da Nusret Yılmazer ve Arzu Aytaç belirlendi. Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Çocuk Meclisi, Gençlik Meclisi, Engelli Meclisi, Kadın Meclisi ve Mahalle Meclisi kurulmasının görüşülmesi oy birliği ile kabul edilirken, söz konusu belirtilen meclislerin çalışma yönergesinin kabülü de oy birliği ile geçti.

 

Beylikdüzü’ne Fark Katacak

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kent konseyleri hakkında bugüne kadar olan algının bir kenara bırakılması gerektiğini söyleyerek, bu oluşumun Beylikdüzü’ne fark katacağına inandığını söyledi. Konseyin sistemli bir biçimde işlemesinin önemli olduğunu söyleyen İmamoğlu, konseyden devamlı olarak bilgi akışı da almak istediğini dile getirdi. İmamoğlu, bu sürecin her yönünü desteklediklerini belirterek, “Ne kadar paylaşımcı olur ve çözümleri bulursak bu kentte o kadar huzurlu oluruz” dedi.

 

“Mahalleleri Güçlendireceğiz”

 

Başkan İmamoğlu, ortak çalışmanın gücünü ortaya koyarak, “Mekansal anlamda mahalleleri güçlendireceğiz. Bu toplantıları mahallelerde de yapabileceğiz. Örneğin Gürpınar’da kültür merkezleri üreteceğiz. Muhtarlıkları bir halkla ilişkiler noktasına dönüştüreceğiz. Mahalle konseyinde her partiden temsilci, kanaat önderleri ve belediye meclisinden üyeler davet edilmeli. Tam bir halk konseyi olsun” diye konuştu ve konseye çalışmalarında başarılar diledi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum