Engelliler "Yaza Merhaba" dedi

Engelliler "Yaza Merhaba" dedi
Büyükçekmeceli engelliler “Yaza Merhaba” pikniğinde buluştu
Büyükçekmece’de yaşayan engelli vatandaşlar Büyükçekmece Belediyesi’nce organize edilen “Yaza Merhaba” pikniğinde doyasıya eğlendiler.
Büyükçekmece Belediyesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yaptırılan Büyükçekmece Engelli Eğitim, İş ve Spor Merkezi’nin bahçesindeki pikniğe yüzlerce engelli aileleri ile birlikte katıldı.

“Yaza Merhaba” pikniğine katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bölgede yaşayan tüm engellilerin ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmak adına ellerinden gelenin çok daha fazlasını yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

Açılışı önümüzdeki günlerde gerçekleşecek

Büyükçekmece Belediyesi ile hayırsever vatandaşlar Arif Zeki Özver ve Hüseyin Deniz’in katkılarıyla yaptırılan Büyükçekmece Engelli Eğitim, İş ve Spor Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşen piknikte konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, engelliler eğitim merkezinin önümüzdeki haftalarda düzenlenecek olan törenle hizmete açılacağını belirterek; “Çok zor beğenen ve detaycı birisi olarak, Büyükçekmece Engelliler Eğitim ve İş Merkezi’ni çok beğendiğimi söyleyebilirim. Arkadaşlarımız iyi bir çalışma sonucunda, büyük bir emek sarfederek bu binayı yaptılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ama bugün burada engelli kardeşlerimiz ve aileleri ile birlikte yaz mevsimine merhaba diyeceğiz. Birlikte piknik yapıp, birlikte gülüp eğleneceğiz” ifadesini kullandı.

Bütün hizmetler ücretsiz olacak

 Büyükçekmece’de yaşayan engelli vatandaşların ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak adına ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını da kaydeden Başkan Akgün; “Engelli olmak yada olmamak bizim elimizde değildir. Biraz sonra buradan ayrılırken bir kaza sonrası engelli olmayacağımızın garantisi de yoktur. Bölgemizdeki çocuklarımız, arkadaşlarımız ne kadar engelli vatandaşımız varsa buradan hizmet alabilmeleri için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Engelli kardeşlerimiz buraya aileleri veya refakatçılarıyla birlikte gelecekler. Bu merkez de verilecek olan bütün hizmetler ücretsiz olacaktır. Spordan, sanata, izcilik kulübünden bilgisayar eğitimine kadar her türlü aktivite bu merkezde mevcuttur. Bu pikniği organize eden arkadaşlarıma ve katılan sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Mangal partisi düzenlendi
Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından “Yaza Merhaba” pikniğine katılanlar kendileri için hazırlanan mangal partisi ile karınlarını doyururken, günün ilerleyen saatlerine kadar şarkılar söyleyip eğlendiler. Pikniğe Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yanısıra belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.